Vivix Shaklee Bantu Turunkan Paras Gula Dalam Darah. Bagaimana?

by - Friday, May 12, 2017



  • #1 : 1 DARIPADA 5 ORANG DEWASA MENGHIDAP KENCING MANIS"

Korang tergolong ke ?
Kalau tak tergolong, boleh ke jadi tergolong?
Penyakit Diabetes semakin lama semakin merunsingkan. Mana taknya, pagi teh tarik, ptg teo o ais, malam neslo ais.. Itu air je belum lagi makan pulak.!
Cuba kira berapa kali korang minum air masak? Air mineral? Air semulajadi? Kadang seminggu sekali je.. Itu pun ada yg malu nk order air kosong dkt kedai mamak sebab malu mcm tak ade duit.








  • # 2 .Punca rakyat Malaysia ramai kena kencing manis.
Sebenarnya ada beberapa sebab orang Malaysia ni, ramai yang kencing manis. Antaranya,

  • 1. Cara pemakanan yang tidak sihat. Pemgambilan gula yang berlebihan.
  • 2. Stress
  • 3. Obesity
  • 4. Kurang bersenam
  • 5. Pengambilan ubat ubatan.
90% orang yang ada kencing manis biasanya type II, asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat ----> insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.

  • # 3 Bagaimana Kencing Manis Boleh Terjadi?
Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan sumber tenaga kita.
Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ.
Insulin berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.
Apabila insulin buka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel.
Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah,
Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis


  • # 4 Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Vivix. Dalam Vivix Ada Resveratrol































Mengikut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat bantu kurang metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

  1. Resveratrol bantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah- jadi elok balik ikut sistem yang betul macam body kita patut buat
  2. Resveratrol Bantu Kurangkan rintangan insulin-vivix tolong betulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja
  3. Resveratrol Bantu Melindungi pankreas- kita nak nourish balik pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan reduce radang di pankreas-->protect sel di pankreas--> supaya insulin akan increase ke normal semula.
  4. Resveratrol Bantu Membaiki rembesan insulin-->bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.
  5. Resveratrol Bantu Membaguskan Keseimbangan Metabolisme- fungsi tubuh.
  6. InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang consistent, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum
Jangan malu jangan segan untuk tanya ili tentang Macam mana lagi VIVIX ni boleh TURUNKAN paras GULA.



Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer