Bagaimana Begitu Yakin Takda Steroid Dalam Vivix?

by - Sunday, May 28, 2017

Bagaimana Begitu Yakin Takda Steroid Dalam Vivix?

Ini yang best bila doktor pun dah faham keperluan suplemen untuk hidup sihat. Ini adalah hasil perbincangan dengan salah sorang doktor dalam grup
Shaklee kami. 

Sekarang kat Malaysia mmg banyak sangat produk suplemen yang muncul, macam jenama. Dari makanan sunnah sampailah kepada apa2..

Saya faham ramai yang skeptikal dengan produk2 kesihatan. Sebabnya banyak produk dipasaran yang 2-3 hari minum, dah hilang sakit lutut, sakit badan. Rupa-rupanya ada steroid. 

Steroid ialah antiradang. Sebab tu kalau sakit2 boleh hilang sekejap saja. Dan memang doktor akan bagi steroid untuk sakit kronik.

Tapi steroid ni berbahaya jika digunakan secara berlebihan & berpanjangan. Sebab tu steroid ialah ubat terkawal.

Jadi, bila Vivix pun boleh kurangkan sakit badan, sakit sendi & lain2, dah timbul pulak kot2 Vivix pun sama dengan produk lain yang ada steroid.

Kalau nak tau...
Salah 1 bahan aktif Vivix ialah resveratrol. Resveratrol ialah bahan semulajadi dalam tumbuhan. Paling tinggi dalam buah2 jenis beri & anggur. 

Shaklee gunakan anggur muskadin untuk hasilkan Vivix, anggur yang tahan lasak - dikatakan sebab kandungan resveratrol yang tinggi. Sebenarnya campuran 4 jenis tumbuhan lain yang tinggi antioksida.

Dari dulu lagi, saintis berminat untuk kaji resveratrol & manfaatnya kepada kesihatan sebab orang Perancis duk minum red wine makin sihat, makin awet muda. Ya, memang resveratrol ditemui dalam red wine. Red wine arak tu lah..  Arak kan dibuat daripada anggur. 

Sampai sekarang ada lebih 2000++ kajian & jurnal antarabangsa pasal resveratrol & pelbagai manfaat untuk kesihatan. Dah lama dah sebenarnya, tapi sekarang makin meletopsss lepas Shaklee keluarkan Vivix.

Dan salah 1 fungsi resveratrol ialah antiradang, iaitu sama dengan fungsi steroid. Tapi of kos la, resveratrol lebih menyihatkan sebab banyak lagi manfaat lain untuk kesihatan. 

Kalau dah ada bahan begitu power, buat apa nak campur steroid lagi...?

Membazir jelah Shaklee melabur buat research untuk produknya. Dan buat penat jelah saintis Shaklee buat kajian. 

Setakat nak campur steroid, tak perlu kaji-kaji lah...





_________________________________________________________________Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer