Myvi baru! Lagi best!Lagi best kalau dapat satu =)

by - Monday, June 20, 2011

Assalamualaikum w.b.t

hUaa... ini telah menjadi pojaan hatiku selepas myvi the pink ta dapat dimiliki... ciri myvi baru ini lebih lawa dan user friendly katenye.. mmg ta sabar nak kumpul durt. umi cakap elok dah kumpul duet nie, ade plak model baru yang keluar *cakap sambil gelak jahat* huaa... tak naek kan semangat ili langsung la mi....

warna pepel atau ungu ini menjadi kekasih hati sejak lihat dalam buletin utama sewaktu pelancaran kereta ini..
ada 6 warna untuk myvi lagi best 2011


ini dalam kereta premium



yang ini rasanya lah kan dalam kereta elegence.. huaa.. 58 ribu tu!
sama harga alza kalau ta silap


Perodua akan mengeluarkan model baru Myvi untuk mengantikan model lama. Perodua Myvi 2011 model baru keluar dengan variasi lain seperti 1.3 Standard, Premium and Elegance.

Perodua Myvi Elegance (automatik + cat metalik) dilengkapi spesifikasi paling lengkap, jadi harganya ditawarkan sebanyak RM57,908.00 (atas jalan dengan insuran).

Myvi baru ini didatangkan dengan 6 warna iaitu bony Black (hitam) dan Mystical Purple (ungu). Warna lain seperti Ivory White (putih), Glittering Silver (perak), Medallion Grey (kelabu) dan Pearl White (putih mutiara).

Perodua Myvi generasi kedua ini juga dikatakan mempunyai bentuk lebih kompak, sedikit kecil berbanding model asalnya. Namun menurut Perodua, ruang kabin masih lagi luas sama seperti model terdahulu. Berikut adalah spesifikasi Perodua Myvi 2011:

· EPS: Electronic Power Steering

· ABS with EBD & BA System

· The latest modern new design: Projector headlamp

· Dual SRS Air bags (All variant)

· Automatic Shift lock part

· ISO Fix Child Restraint System

· 3 point rear seatbelt

· Pre tensioner Seat belt with force limiter

· Dash mounted gear shift

· Electronic retractable side mirror

· Fuel efficient

· Built in GPS with DVD Player, MP3, USB, and Bluetooth

Harga Model 1.5SE dan 1.5EXT akan diumumkan pada tahun depan. Berikut adalah harga bagi Perodua Myvi 1.3 baru harga 2011:
· RM44,926.00 (M) Standard
· RM47,726.00 (M) Premium
· RM54,908.00 (M) Elegance
· RM47,926.00 (A) Standard
· RM50,726.00 (A) Premium






Sumber gambar dan data2 dari incik google

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer