Kenapa org kata bawang putih (garlic) ni baik utk kesihatan?

by - Wednesday, May 31, 2017

Nak tahu tak
Kenapa org kata bawang putih (garlic) ni baik utk kesihatan? 



Dan org dulu2 guna sebagai natural antibiotik?

Sbb pada garlic tu ada satu bahan aktif dipanggi ALLICIN yg bertindak sebagai anti bakteria.. kan kita tgk bawang putih ni tahan lama betul kan? 

Kajian menunjukkan allicin ni bertanggungjawab merendahkan kolesterol, menghalang pembentukan darah beku, anti-hipertension, anti cancer, antioksidant, antibakteria dan antivirus..

Ohsem kan?? Selalu kita guna garlic ni utk menyedapkan masakan je kan

Tapi.. tapi kan allicin ni akan termusnah bila bawang putih di masak..

Nak dpt khasiat Allicin ni sila lah kunyah bawang putih mentah yea.. 

Huhu.. malangnya ahkak x sanggup nak kunyah bawang putih mentah2 gitu deknon oi.. rasa dia 2 hari x ilang..

Uols pun sama cam ahkak ke? Haa.. jgn risau sbb kita ada Garlic Complex ni ;)

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. 

Nak dptkan khasiat Allicin yg best ni?

_______________________________________________________________ Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

You May Also Like

0 buBbLes