Kucing 6 ibu jari? kucing besar?? besar!!

by - Wednesday, April 13, 2011

Hallo . .
hari ni nak tulis tentang kucing
kucing diatas adalah Maine Coon yang berasal dari state of Maine in USA dimana Maine state ini adalah official state for cat. . nampaknya kucing pon ade state sendiri. kucing ini merupakan baka yang terbesar of domesticated cat dimana kucing jantan mampu mencecah berah antara 5.9 kg- 8.2 kg secara purata dan kucing betina diantara 3.6 - 504 kg. pada tahun 2006, guiness world book of record menamakan baka tulen (purebreed) ini as : Longest Cat: panjang nya sepanjang 120 cm dari hidung sehingga ekor dan berat 16kg.


Kucing ini namanya Ragamuffin. kucing ini bulu nya panjang. kucing betina seberat 4.54-6.80kg and kucing jantan 6.8-9.07 kg. kucing ini dikenali sebab dia sangat sweet friendly and very very plush!! anak anak meraka boleh di ambil seawal umur 4 bulan tetapi tempoh matang nya adalah 4 tahun. kucing baka ini sangat lah mahal. harga anak kucing ini diantara rm2700 - 3600. mahal kan??

i wish i have 1~~ chumel!

Kucing ini namanya Ocicat and kucing ini menyerupai kucing liartetapi tak de siket pon darah liar ok! kucing nie dapat nama sbb macam kucing Ocelot (gmbar ade kat bawah bawah). kucing nie macam anjing tapi kucing. perangai yang suka jalan jalan and protective ada dalam kucing ini. kucing ni senang nak di ajar untuk menangkap, berjalan, datang bila panggil, bercakap, duduk and tidur atas arahan. . purata berat kucing ini adalah 5.5kg


the turkish Van.
kucing ni besar berbulu sederhana panjang dengan badan sama macam perenang. panjang nya biasa-biasa sahaja dan kaki belakang lagi panjang dari depan. kucing ni satu satu nya yang digelat coated and coat is the most fascinating traits. single coat yang water resistance ini sangat tebal ketika musim sejuk tetapi extremely LEMBUT!! masa musim luruh dan panas, bulu kucing ini jadi pelindung macam cashmere feel. kucing jantan seberat 7.3kg dan kucing betina seberat 6.4 kg. disebab kan mereka memiliki fine fur, mereka adalah hypo-allergenic cats. kucing ini sangat sesuai untuk org allergic.

Pixie-Bobs
kucing ini dari north american bobcat. kucing ini berbaka besar. kucing jantan seberat 8kg dan betina 6kg. kucing ini POLYDACTYL dimana ye
dekat satu kaki dea ade 6 atau 7 Toes!! ibu jari makne nyer dia ade
6/7 paws. .
hehe
chumchum!!

baca lebih kat sini : http://www.articlesnatch.com/Article/Large-Domestic-Cat-Breeds/712417#ixzz1JNAKqz3F

mahu kucing cam nie nak bg anak maen2.. -suka-

ni lah Ocicat!!

besar kan?? dah lah berbulu cantik jer!!

aaaaarrgghh . . chomel nyer la hang
ta mow gemok cam nie.. kesian dia obesiti
ni common cat yang ade kat umah atau kat blok
i like!!

mata i macam mata heliza tak?? hehehe


hua... mahu kucing macam nie.. berharap sangat nak beli kucing tapi harga kucing sama dengan harga laptop. . 2k++ tak mampu lagi

kalau lah ada orang nak bg tanah, nak bela kucing kucing kat jalan jalan supaya dorang hidup aman damai cam kita hidup kat dunia nie

kepada sapa yang benci kucing, jangan lah khianati dea yer
mereka ada hak jugak untuk hidup kan??

sayangilah kucing kita. . .


p/s: okeyh, report "thesis" dah hantar. . . kerja laen laie bertambah yer. .

You May Also Like

6 buBbLes

  1. wahhhh..kucing yang last tu tersangat comellllll..

    ReplyDelete
  2. besarr nyer kucingg.... akk mmg penakut kucing... ni kalu lalu dpn akk mau meraung akk dibuatnyer.....huhuh akk dah follow dah dik tq yer singgah umah akk

    ReplyDelete
  3. huyoo.. nie raksasa ke atau kucing? besarnya!

    Entri paling hot :
    6 ciri blog yang bagus"

    ReplyDelete
  4. huyoo.. nie raksasa ke atau kucing? besarnya!

    Entri paling hot :
    6 ciri blog yang bagus"

    ReplyDelete
  5. adei kucin..lau besa nih..whiskes yg mu beli tuh ta ckop tok bg mkn..kahkah

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer