Cara Hilangkan Masalah Kulit Kusam

by - Saturday, May 06, 2017



Assalamualaikum semua!

dah nak dekat raya ni wajah kita dah ready ka nak raya ni? mesti nak cantik di hari raya esp tahun 2017 ni kan

sekarang ni kan banyak dah dibongkarkan tentang kosmetik yang mengandungi merkuri tu.

korang baca tak artikel tu?


Scarry tau sebenarnya. . kita punya la nak kulit cantik tapi kosmetik ni terus musnah kan kulit kita. korang nak ke macam tu.




Ok, kat sini nak share, selain menggunakan kan skincare yang betul2 selamat, ade beberapa cara nak mencapai tahap kulit sihat dan cantik macam Neelofa



  • Tukar Cara Pemakanan


Kalau adik adik akak akak follow instagram artis esp Neelofa, korang boleh nampak apa dia makan. most of the makanan yang dia makan mesti ade banyak sayur, homemade or high class restaurant kan.


Ye tak semua mampu p makan kat rest high class tapi semua orang mampu untuk masak sendiri.



  • Elakkan Makanan Segera
Fast food mengandungi sodium, lemak dan kolesterol yang tinggi. Anda boleh lihat sendiri maklumat nutrisi di sini.

and Lagi satu, kalau korang follow Neelofa kat instagram, berapa kali je dia pergi makan Fast Food? almost takde kan kan? sebab dia tahu yang fast food tu tak elok. so moh kita elakkan ok.

tak caya tak elok? baca kat sini http://fastfoodnutrition.org/



  • Turunkan Berat Badan Jika Obesiti


Ye akak paham, perkara paling susah nak buat is nak keluar dari obesiti. tapi akak tak cakap susah sangat sbb akak boleh je turunkan berat akak n maintain berat even makan banyak. yang penting dah bukan kat fasa obesiti, body fat kurang n berat maintain sekata tak naik naik dah

nak tahu? PM akak ok 011.3745.4988


  • Ubah gaya Hidup

Hidup mesti dengan gaya yang betul . Minum air yang secukupnya sekurang kurang nya 2 Liter sehari



  • Amalkan Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan
Menurut laman web LiveStrong, kita memerlukan antioksidan untuk memastikan kulit kita sentiasa awet muda, elakkan jerawat, mengurangkan kedutan dan meningkatkan kolagen pada kulit.

Antara suplemen yang tinggi antioksidan ialah Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E dan Resveratrol.


  • Bagaimana Vivix membantu masalah kulit :


Vivix mengandungi 13 kali ganda antioksidan berbanding vitamin antioksidan yang lain.



Sifat utama antioksidan untuk kulit ialah meneutralkan kesan tindakbalas kulit pada serangan seperti sinar UV, hormon tak stabil, bakteria dan menghalang penimbunan radikal bebas di dalam badan.



Oleh itu, Vivix adalah antioksidan yang sangat tepat untuk merawat masalah kulit kerana ia mampu melindungi dan memperbaiki sel kulit dengan efektif.






CTA (Call To Action)

Hubungi saya di 011.3745.4988 untuk dapatkan set anti kedut/set kulit cantik



You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer