insta

Cara Vivix Bertindak


CELL DEFENSE In a clinical study, Vivix ® key ingredients were shown to blunt the biological stress response—which, over time, can lead to cellular aging.* † † Study name: A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Date published: Feb. 2, *This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



CELL ENERGY In a laboratory study, Vivix ® key ingredients were shown to increase energy production at the cellular level, which is known to decline as we age.* *This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. **In laboratory study at a leading university, Vivix = resveratrol + proprietary polyphenol blend.


CELL REPAIR In a laboratory study, Vivix ® key ingredients were shown to protect and repair DNA, which is assaulted millions of times every day.* *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

CELL PERFORMANCE In laboratory studies, Vivix ® key ingredients activated a genetic regulator and slowed the formation of damaging AGE proteins, which can accumulate and result in cell damage.* *This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

VIVIX 101 | Apa itu VIVIX Shaklee?



HAI!!

jumpa post ni sbab nak tau kan apa itu VIVIX?

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Ianya mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

4 RAMUAN UTAMA VIVIX.

1. Muscadine Grape.




little-twin-8 mengandungi lebih dari 1 kromosom, di mana ahli sains percaya dapat mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

little-twin-8 mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrien yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.


2. Purple Carrot.



 sumber terbaik vitamin A

 little-twin-8mengandungi phytokimia termasuk carotenoidsphenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.

 little-twin-8anti oksidan yang mustajab kerana mengandungi anthocyanins.


 little-twin-8semua jenis carrot mengandungi asid klorogenik yang bertanggungjawab mengurangkan diabetes.

berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronori jantung.


3. Elderberry (Sambucus Nigra).



 little-twin-8mengandungi flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan bakteria.


little-twin-8kaya dengan sebatian anthocyanin yang memberi kesan anti-radang, kurangkan sakit otot dan demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.


little-twin-8kaya dengan vitamin A, B, C dan nutrien lain seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

little-twin-8dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL yang menyebabkan penyakit kardiovaskular.

kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung serta dapat mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


4. Polygonum Cuspidatum.



 juga dikenali sebagai Knotweed Jepun.

little-twin-8sumber komersial resveratrol yang mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.


little-twin-8kajian menunjukkan, resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

little-twin-8little-twin-8little-twin-8little-twin-8 Bulan ni ade PROMOO tau untuk VIVIXlittle-twin-8little-twin-8little-twin-8

Jom Tanya saya

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
011-37454988

Next Entry nak share apa yang dapat dibantu oleh VIVIX nie!


Penat makan Shaklee tapi biasa je? | Shaklee Penipu?

Assalamualaikum Semua
Hari ni nak share tentang supplement yang saya sendiri dah cuba and bila makan je tak Berjaya.
Tahu tak kawan- kawan kawan supplement ni penting. Dan terkadang fikir. Eh nak makan supplement la sebab rasa lesu je bdan tapi nak makan tu nak makan supplement ape.
Jeng jeng jeng
Dulu masa diri ni masih naïve aci pergi Watson or Guardian carik la jenama seperti Black***  dan macam lain n makan tapi nan hado effect nya
Ha tu nak tau ke kenapa.. tu sebab kita main amek jer tapi kita tak tau badan kita ni perlu ke tak.. tak analize pon badan kita tu sebelum amek. Betul tak?
Sepanjang dari tahun 2009 – 2012 macam macam dah ili cuba sampai lah dah kawen n pregnant terus kenal Shaklee nie.
Ye la bila dah mengandung nak SEGALA yang terbaik untuk anak kan? Betul tak? Yer la bukan senang nak dapat anak.
Jadi decide untuk explore mengenai Shaklee sebab nya 3 sebab ni :
Perbezaan Shaklee berbanding supplement  
jenama lain
charmmy kitty 9Sentiasa Selamat
charmmy kitty 9Sentiasa Berkesan
charmmy kitty 9Sentiasa Mesra Alam
❤ Shaklee bukanlah satu obsesi. Tapi ia adalah berkaitan kualiti produk yang kita ambil. Juga sebagai salah satu ikhtiar dan usaha untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat untuk saya sekeluarga.
❤ Lepas tu pulun la makan- Shaklee sampai la dah melahirkan anak yang sihat dan alhamdulilah syukur my baby tak kene demam kuning or Jaundice. Miracle betul rasa nya.
And selepas terus la nak consume supplement

❤ Bila cerita dengan kawan tentang tips elakkan demam kuning, kawan – kawan pon makan Shaklee jugak tapi anak kene kuning juga
Kenapa yer??

little-twin-8little-twin-8little-twin-8 Tahu dah takdir tapi kita boleh elakkan little-twin-8little-twin-8little-twin-8

Bila korek punya korek punya korek rupanya kawan ni makan dengan cara yang salah pastu cakap Shaklee menipu

See.. MAKAN DENGAN CARA YANG SALAH

Jadi.. kalau nak beli Shaklee, beli la dengan Ili . In sha allah saya akan consult and bagi tips pemakanan yang betul

Consultation from A to Z and make sure semua pembeli Shaklee dengan Ili makan sampai habis.

tumblr_mm9r5d6Rz61rl22yyo1_400

Nasihat pemakanan dari Ili dan akan guide cara pemakanan yang betul  

Takpe. Ili pergi kelas nutrisi dan akan sampai kan ilmu trsebut pada setiap pelangan yang beli dari ili.

Kesimpulannya

Shaklee bukan penipu. Sungguh! Cuba baca landmark study mereka yer


Jom berShaklee bersama Ili!



cat gif
Shaklee Independent distributor anda!




little-twin-stars-bullet-1 Ili Aisyah Binti Kadir

little-twin-7WA - 011-37454988

little-twin-7Facebook : Ili Aisyah

little-twin-7Email – ili.shaklee@gmail.com



Tersedak Susu, Salam Takziah Diba | Aunty Ili sayang Is



Assalamualaikum, 
Semalam magrib dikejutkan pemergian anak sahabat rapat saya , Iskandar akibat tersedak susu. Tersedak susu dari tempat asuhan. Saat ibunya ambil, anak dah meninggal dan selepas post mortem, estimated time off death dalam jam 1.00 tengahari.
Too Adiba, Salam Takziah dari Lhia sekeluarga


Tenang Lah Is disana, Aunty Ili sayang Is sangat walau sekejap kita baru berjumpa. Aunty sayang Is sangat sangat
hmmm kawan-kawan kalau anak tersedak susu sangat la bahaya. please elakkan

ni saya share dari blog ibudoakan.

Ibu bapa perlu mengambil tahu punca terjadinya kes seperti  ini berikutan meningkatnya laporan kes bayi yang mati berpunca daripada tersedak susu. Biarpun ia sebagai kes yang terpencil, namun tidak boleh dipandang ringan kerana risiko kelalaian tidak mengira sama ada dilakukan oleh pihak pengasuh mahupun ibu bapa bakal meragut nyawa.

1. Posisi bayi tidak betul

Insiden lemas susu biasanya terjadi kerana kedudukan dan posisi bayi yang tidak betul ketika menyusu botol. Keadaan itu menyebabkan susu tersebut akan memasuki paru-paru dan dalam masa yang sama akan menghalang saluran pernafasan lalu menyebabkan bayi tersedak dan lemas.
Sebaiknya cuba letakkan kepala bayi lebih tinggi dari perutnya manakala botol susu pula perlu dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.

2. Injap tidak matang

Masalah injap yang tidak matang juga merupakan faktor berlaku bayi tersedak susu. Dan ia berlaku kepada bayi yang berusia berusia empat bulan ke bawah dan berada dalam keadaan terbaring.
Bagaimanapun ia berbeza dengan situasi anak-anak yang berusia empat bulan ke atas di mana mereka boleh minum susu dalam keadaan duduk . Sebagai pengasuh atau ibu bapa, amalan meletakkan kain atau bantal untuk menyokong botol susu ketika bayi menyusu adalah sangat tidak baik kerana ia boleh meningkatkan risiko insiden.

3. Proses menyusu yang tidak betul

Ada juga ibu atau pengasuh yang membiarkan anak memegang sendiri botol yang menyebabkan dia tersedak. Kebiasaannya apabila susu termasuk ke dalam paru-paru, seorang bayi akan tersedak atau batuk. Tindakan refleks itu sebenarnya adalah satu mekanisme perlindungan untuk bayi tersebut.
Walaupun bayi tersedak susu dalam jumlah yang amat sedikit, ia sudah cukup untuk melemaskan mereka. Sebab itu, elakkan bayi meminum susu dalam keadaan terlentang sebaiknya pangku bayi dalam keadaan kepalanya lebih tinggi dari perutnya bagi tujuan memudahkan penghadaman.

4. Anak tidak sendawa selepas menyusu

Tolong pastikan anak sendawa selepas menyusu. Ini penting supaya angin keluar dan memastikan bayi tidak muntah ketika tidur. Letakkan bayi di bahu dan urut belakang badannya dengan perlahan, keadaan ini memudahkan bayi sendawa dan sekali gus melegakan bayi tersebut dan juga mengelakkan daripada si bayi termuntah.
Antara kaedah yang boleh dipraktikkan ialah tiarapkan bayi dengan meletakkan perutnya di atas lutut dan gosok belakangnya dengan lembut sambil menghayun atau mengenjut lutut secara perlahan-lahan.Ibu juga boleh mencuba kaedah dengan menelentangkan bayi, angkat ke hadapan dan ke belakang seperti mengayuh basikal sehingga lututnya rapat ke 

Life changes 2014 - 2015 - 2016 - A girl - A Wife - A mother

Alhamdulillah . . 


Syukur Lepas setahun mengharungi hidup sebagai seorang ibu, dan selepas setahun ni jugak la baru dapat nak sesuai kan masa dengan anak kerja keluarga dan kerja ( nampak tak perkataaan kerja ada 2 kali tu) haha

ye..tau.. sesetengah orang cepat dapat adapt perubaham tapi saya ni lambat sket nak stable kan sebab nak semua nya sempurna.

eh apa yang nak disampaikan ni.. 

cam nie

dari tahun 2014 - 2015 - 2016 ni banyak betul milestone yang achieve dalam hidup dan antaranya ialah

2014 - Tahun terakhir as single Lady and Married on 12.12.14

2015 - Tak sempat apa pon dah mengandung! Alhamdulillah syukur sangat! DD - 19.10.15

2016 - Struggling as a FULL breastfeeding mom and working mom n also homemaker

seee. . . 


nampak tak betapa banyak nya achievement in the past 3 years. after all, all my goals are achieve and according to the plan. alhamdulillah

so bila dah ada anak and nak kerja lagi mmg la sangat tiring weyh. seryes tak tipuuu . and i just realize that i need something to enhance my healt

yes! dah ade anak mak mmg tak nak sakit sbb takut jangkit kat anak

makanaya muncul la idea nak makan supplement

banyak dah kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya.

Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka.
Apakah ciri-ciri vitamin tambahan yang tidak mendatangkan mudarat? 

semua dekat Watson, Guardian dan Caring i ols dah cuba namun tiada nampak pon kesan nya.

pastu terjebak dengan shaklee

kenapa shaklee?? 

sbb dia ade landmark study!



Shaklee – Always Safe



Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.

Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga

Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani

100% kepuasan dijamin



Shaklee – Always Green


tumblr_lspozxN8LM1qfel73Tiada perisa tiruan



tumblr_lspoztLECw1qfel73 Tiada Pemanis Tiruan 



tumblr_lspozqbEut1qfel73Tiada pewarna atau lemak trans

tumblr_lspoznqpOF1qfel73Tiada suapan tersembunyi


tumblr_lspozkXi4X1qfel73Tidak menjalani ujian terhadap haiwan

tumblr_lspozeCDOY1qfel73Tidak mengandungi bahan yang dilarang

tumblr_lspoz9wvHT1qfel73Tidak mengandungi peluntur klorin



Shaklee – Always Work



hello-kitty-bullet-6USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)

hello-kitty-bullet-670 kajian klinikal telah diterbitkan

hello-kitty-bullet-660 orang saintis Shaklee

hello-kitty-bullet-650 patents

50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.Untuk mendapatkan produk ini (dihantar terus ke pintu rumah/pejabat anda)



Jadi kawan - kawan

Followers

Blog Archive

LuCky i'M in Love wiTh my BestFriend
Daisypath Anniversary tickers