Penat makan Shaklee tapi biasa je? | Shaklee Penipu?

Assalamualaikum Semua
Hari ni nak share tentang supplement yang saya sendiri dah cuba and bila makan je tak Berjaya.
Tahu tak kawan- kawan kawan supplement ni penting. Dan terkadang fikir. Eh nak makan supplement la sebab rasa lesu je bdan tapi nak makan tu nak makan supplement ape.
Jeng jeng jeng
Dulu masa diri ni masih naïve aci pergi Watson or Guardian carik la jenama seperti Black***  dan macam lain n makan tapi nan hado effect nya
Ha tu nak tau ke kenapa.. tu sebab kita main amek jer tapi kita tak tau badan kita ni perlu ke tak.. tak analize pon badan kita tu sebelum amek. Betul tak?
Sepanjang dari tahun 2009 – 2012 macam macam dah ili cuba sampai lah dah kawen n pregnant terus kenal Shaklee nie.
Ye la bila dah mengandung nak SEGALA yang terbaik untuk anak kan? Betul tak? Yer la bukan senang nak dapat anak.
Jadi decide untuk explore mengenai Shaklee sebab nya 3 sebab ni :
Perbezaan Shaklee berbanding supplement  
jenama lain
charmmy kitty 9Sentiasa Selamat
charmmy kitty 9Sentiasa Berkesan
charmmy kitty 9Sentiasa Mesra Alam
❤ Shaklee bukanlah satu obsesi. Tapi ia adalah berkaitan kualiti produk yang kita ambil. Juga sebagai salah satu ikhtiar dan usaha untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat untuk saya sekeluarga.
❤ Lepas tu pulun la makan- Shaklee sampai la dah melahirkan anak yang sihat dan alhamdulilah syukur my baby tak kene demam kuning or Jaundice. Miracle betul rasa nya.
And selepas terus la nak consume supplement

❤ Bila cerita dengan kawan tentang tips elakkan demam kuning, kawan – kawan pon makan Shaklee jugak tapi anak kene kuning juga
Kenapa yer??

little-twin-8little-twin-8little-twin-8 Tahu dah takdir tapi kita boleh elakkan little-twin-8little-twin-8little-twin-8

Bila korek punya korek punya korek rupanya kawan ni makan dengan cara yang salah pastu cakap Shaklee menipu

See.. MAKAN DENGAN CARA YANG SALAH

Jadi.. kalau nak beli Shaklee, beli la dengan Ili . In sha allah saya akan consult and bagi tips pemakanan yang betul

Consultation from A to Z and make sure semua pembeli Shaklee dengan Ili makan sampai habis.

tumblr_mm9r5d6Rz61rl22yyo1_400

Nasihat pemakanan dari Ili dan akan guide cara pemakanan yang betul  

Takpe. Ili pergi kelas nutrisi dan akan sampai kan ilmu trsebut pada setiap pelangan yang beli dari ili.

Kesimpulannya

Shaklee bukan penipu. Sungguh! Cuba baca landmark study mereka yer


Jom berShaklee bersama Ili!



cat gif
Shaklee Independent distributor anda!




little-twin-stars-bullet-1 Ili Aisyah Binti Kadir

little-twin-7WA - 011-37454988

little-twin-7Facebook : Ili Aisyah

little-twin-7Email – ili.shaklee@gmail.com



Tersedak Susu, Salam Takziah Diba | Aunty Ili sayang Is



Assalamualaikum, 
Semalam magrib dikejutkan pemergian anak sahabat rapat saya , Iskandar akibat tersedak susu. Tersedak susu dari tempat asuhan. Saat ibunya ambil, anak dah meninggal dan selepas post mortem, estimated time off death dalam jam 1.00 tengahari.
Too Adiba, Salam Takziah dari Lhia sekeluarga


Tenang Lah Is disana, Aunty Ili sayang Is sangat walau sekejap kita baru berjumpa. Aunty sayang Is sangat sangat
hmmm kawan-kawan kalau anak tersedak susu sangat la bahaya. please elakkan

ni saya share dari blog ibudoakan.

Ibu bapa perlu mengambil tahu punca terjadinya kes seperti  ini berikutan meningkatnya laporan kes bayi yang mati berpunca daripada tersedak susu. Biarpun ia sebagai kes yang terpencil, namun tidak boleh dipandang ringan kerana risiko kelalaian tidak mengira sama ada dilakukan oleh pihak pengasuh mahupun ibu bapa bakal meragut nyawa.

1. Posisi bayi tidak betul

Insiden lemas susu biasanya terjadi kerana kedudukan dan posisi bayi yang tidak betul ketika menyusu botol. Keadaan itu menyebabkan susu tersebut akan memasuki paru-paru dan dalam masa yang sama akan menghalang saluran pernafasan lalu menyebabkan bayi tersedak dan lemas.
Sebaiknya cuba letakkan kepala bayi lebih tinggi dari perutnya manakala botol susu pula perlu dipegang dalam kedudukan tidak lebih 45 hingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas.

2. Injap tidak matang

Masalah injap yang tidak matang juga merupakan faktor berlaku bayi tersedak susu. Dan ia berlaku kepada bayi yang berusia berusia empat bulan ke bawah dan berada dalam keadaan terbaring.
Bagaimanapun ia berbeza dengan situasi anak-anak yang berusia empat bulan ke atas di mana mereka boleh minum susu dalam keadaan duduk . Sebagai pengasuh atau ibu bapa, amalan meletakkan kain atau bantal untuk menyokong botol susu ketika bayi menyusu adalah sangat tidak baik kerana ia boleh meningkatkan risiko insiden.

3. Proses menyusu yang tidak betul

Ada juga ibu atau pengasuh yang membiarkan anak memegang sendiri botol yang menyebabkan dia tersedak. Kebiasaannya apabila susu termasuk ke dalam paru-paru, seorang bayi akan tersedak atau batuk. Tindakan refleks itu sebenarnya adalah satu mekanisme perlindungan untuk bayi tersebut.
Walaupun bayi tersedak susu dalam jumlah yang amat sedikit, ia sudah cukup untuk melemaskan mereka. Sebab itu, elakkan bayi meminum susu dalam keadaan terlentang sebaiknya pangku bayi dalam keadaan kepalanya lebih tinggi dari perutnya bagi tujuan memudahkan penghadaman.

4. Anak tidak sendawa selepas menyusu

Tolong pastikan anak sendawa selepas menyusu. Ini penting supaya angin keluar dan memastikan bayi tidak muntah ketika tidur. Letakkan bayi di bahu dan urut belakang badannya dengan perlahan, keadaan ini memudahkan bayi sendawa dan sekali gus melegakan bayi tersebut dan juga mengelakkan daripada si bayi termuntah.
Antara kaedah yang boleh dipraktikkan ialah tiarapkan bayi dengan meletakkan perutnya di atas lutut dan gosok belakangnya dengan lembut sambil menghayun atau mengenjut lutut secara perlahan-lahan.Ibu juga boleh mencuba kaedah dengan menelentangkan bayi, angkat ke hadapan dan ke belakang seperti mengayuh basikal sehingga lututnya rapat ke 

Life changes 2014 - 2015 - 2016 - A girl - A Wife - A mother

Alhamdulillah . . 


Syukur Lepas setahun mengharungi hidup sebagai seorang ibu, dan selepas setahun ni jugak la baru dapat nak sesuai kan masa dengan anak kerja keluarga dan kerja ( nampak tak perkataaan kerja ada 2 kali tu) haha

ye..tau.. sesetengah orang cepat dapat adapt perubaham tapi saya ni lambat sket nak stable kan sebab nak semua nya sempurna.

eh apa yang nak disampaikan ni.. 

cam nie

dari tahun 2014 - 2015 - 2016 ni banyak betul milestone yang achieve dalam hidup dan antaranya ialah

2014 - Tahun terakhir as single Lady and Married on 12.12.14

2015 - Tak sempat apa pon dah mengandung! Alhamdulillah syukur sangat! DD - 19.10.15

2016 - Struggling as a FULL breastfeeding mom and working mom n also homemaker

seee. . . 


nampak tak betapa banyak nya achievement in the past 3 years. after all, all my goals are achieve and according to the plan. alhamdulillah

so bila dah ada anak and nak kerja lagi mmg la sangat tiring weyh. seryes tak tipuuu . and i just realize that i need something to enhance my healt

yes! dah ade anak mak mmg tak nak sakit sbb takut jangkit kat anak

makanaya muncul la idea nak makan supplement

banyak dah kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya.

Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka.
Apakah ciri-ciri vitamin tambahan yang tidak mendatangkan mudarat? 

semua dekat Watson, Guardian dan Caring i ols dah cuba namun tiada nampak pon kesan nya.

pastu terjebak dengan shaklee

kenapa shaklee?? 

sbb dia ade landmark study!



Shaklee – Always Safe



Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.

Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga

Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani

100% kepuasan dijamin



Shaklee – Always Green


tumblr_lspozxN8LM1qfel73Tiada perisa tiruan



tumblr_lspoztLECw1qfel73 Tiada Pemanis Tiruan 



tumblr_lspozqbEut1qfel73Tiada pewarna atau lemak trans

tumblr_lspoznqpOF1qfel73Tiada suapan tersembunyi


tumblr_lspozkXi4X1qfel73Tidak menjalani ujian terhadap haiwan

tumblr_lspozeCDOY1qfel73Tidak mengandungi bahan yang dilarang

tumblr_lspoz9wvHT1qfel73Tidak mengandungi peluntur klorin



Shaklee – Always Work



hello-kitty-bullet-6USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)

hello-kitty-bullet-670 kajian klinikal telah diterbitkan

hello-kitty-bullet-660 orang saintis Shaklee

hello-kitty-bullet-650 patents

50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.Untuk mendapatkan produk ini (dihantar terus ke pintu rumah/pejabat anda)



Jadi kawan - kawan

Milk booster Semulajadi

Hah! ni nak letak sini jap Milkbooster best



  1. Air rebusan longan kering - Longan kering ni selalunya ada jual dekat tesco, giant, kedai ubat cina seyseyy, dan lain-lain. Senang je nk buat. Longan kering tu basuh dulu bersih2, dan rebus. Air tu minum. Hasil dia ? Memang sangat-sangat membantu ! Dan air longan ni mmg sedap. RECOMMENDED!
  2. Sawi & Lobak putih - dua-dua jenis sayur nih la sepanjang tempoh berpantang akan bertemu setiap hari! haha. Sampaikan rasa nak makan sayur2 lain, tapi apakan daya, takut pulak kalau sejuk ataupun angin nanti. 
  3. Halba - Halba ni kalau ikutkan tak sedap.haha. tu bagi aku lah kan. Tapi halba ni pun mmg berkesan for me. Tapi aku tambah madu untuk kasi penambah selera air halba tu jadi sedap sikit. RECOMMENDED!
  4.  Horlick + Milo - Horlick mmg femes. Boleh consume time pantang. Mak selalu pesan tiap kali pantang, " kau kena minum Horlick, sebab engko tu menyusu". Kalau tak Horlick, boleh try jugak minum Milo. tapi Milo tak ramai orang nak consume time pantang, sebab takut sembelit, but for me, waktu tengah lapo, suka minum milo panas-panas dan cicah dengan biskut oat. 
  5. Kurma. Stok kurma memang wajib ada. Kalau anak u kena jaundice, ibu-ibu sekalian silalah makan kurma banyak-banyak ok untuk kurangkan jaundice InshaAllah dengan menyusu badan.

Ni semua saya pernah cuba dan Nota ikhlas dari Irine juga!

kepada mak mak yang dah cuba untuk menyusukan anak tapi tak berjaya takpe pon tak salah pon tau!

i know 
All mommies is superwoman!

New Blog Template! Yeay!



Hah!! mood nak menulis blog dah kembali.. nak tau tak kenapa.. sebab nyaaaa .. dah list down dalam azam 2017! cepat tak i ols list down azam 2017?

Semoga Ili Aisyah Istiqamah. Aamiin

December 2016! baru nak bukak blog???


Hey everyone!!!

Lama sungguh iliaisy.blogspot nie berabuk!
ni baru nak buat spring cleaning blog!

chaiyook!

i am Happy and Expecting =)

Photobucket



Its has been so long i left my blog unwritten but i want to write sumthing today.
-
-
-
174 days ago, i was married to sumone who i sued to called "buLbuL" and his contact name was "guLagulahatiku"
-
-
-
i will write how i met the loved of my life soon but today i just wanna share how
i treasure the moment that i have with you for the past 174 days.
-
-
-
-
completing each other means a lot to me as well as him
to create the journey of 174 days is the best moment i ever had
-
-
and i am proudly a mom-to-be soon!
hihihihi
-
-
-
with all the childish karenah that i have 
with all the sensitivity that i made
he is so patient and always smile 
and together i am reaching 5 month pregnancy
-
-
-
-
i am so happy as me 
but
i am too nervous to be some one else mother
-
-
-
For you love :


thanks for loving me

p/s : hati-hati outstation n i miss u a lot today! 






 

2015


Photobucket 

It has been 2 month. 2 month after i say goodbye to single life. 
currently i really have no time to update my blog even my new year resolution is to update it at least once a mont.

i failed in January.

i am busy make my self comfortable with my new housemate and roomate.

it quite take some time for me to adapt the new scenario 
this is because previously my room is my territory.
my bed is my comfort zone
my laptop is my movie maker
even in my previos stage of life, i rarely watch TV programme

i prefer to watch all the english series that i download an all Kdrama n movie
even my office just behind pavillion, 
i watch movie once a year

hahaha


So after married ( yes im married!! wink!) 

i really feel that i have a good life 
i feel the bless
i feel calm
no more anger
*sometime tak sngaja*

and i will get busy until i sleep!

i want to share more but i do need Unifi in my housing area!!

till then,
xoxo
ili

3 Days until the day

Assalamualaikum wbt.. and hello everybody . .

I just want to mark the day that i will remember that i learn religious things is much much much much more simpler than adat thingy. .

Now i have experience it by myself. Mostly i just heard and read and read n take note but when i 0lanned my bigday. I experience them all.

It really time consuming if you dont planned the whole year for your wedding day. Thereotically it say that the simplest the better.

I plan as simplest as possible and do most important thing n invite family n friends . . Tapi bila reality when everybody start to ask.. start to get involve.. it getting bigger n bigger n more to thing. . N im happy because it is still not beyond my capability

In this 20century.. i suggest a wedding planner is impprtant to make sure everything organize aand have answer to every question that people ask..

For example, eh catering tu.. ayam nya brape ekor urk xxx org makan.. cukup ke.. goreng dlu ke..

Its true kena tahu tapi kalai dah hired the catering.. in dha allah pandai la dia kira kan.. haha..

Yes... bride to be as wedding plannner is thr most tough job i ever experience yet i am so enjoy! I treasure every moment of my big day

I am happy

Looking forward for peacefulness in heart n strive excellence for better jannah n life. 

Lots of love
Ili.

Tetap Disini


Berlalu detik waktu
Saksikan peristiwa pilu
Walau pedih jiwaku
Sesaat pun takkan ku undur
Kerna diri ini
Milik jiwa suci
Tak bisa ku ganti

Biarpun hati luka disakiti
Ku korbankan segala
Demi kekasih yang tercinta
Nyawakan ku sandarkan
Harapankan aku dirikan

Relaku menanti
Seribu tahun lagi
Seabad ku pasti
Apa terjadi tetapku disini

Sekian lamanya diriku
Menanggung air mata luka ini
Sekian lama ku pertahankan
Hingga ku sengsara sayang

Satu pintaku pengertianmu
Tak perlu sengketa di antara kita
Kernaku tahu dalam hatimu
Kejam bukan dari dirimu sayang



Followers

Blog Archive

LuCky i'M in Love wiTh my BestFriend
Daisypath Anniversary tickers