LuCky i'M in Love wiTh my BestFriend
Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 25, 2011

Kerangka Manusia Terbesar!!

BY iLiAiSyAhkaDir IN 4 comments

As Salam
Selamat pagi!!
nak cerita pasal penemuan kerangka manusia terbesar nie
lihat gambar nie

besar kan???
subhanallah

Subhanallah.. Sekali lagi kita ditunjukkan tentang kebenaran kandungan

Quran. Zaman Nabi2 beribu tahun dulu orangnye tinggi.. 12 kaki lebih..



besar kan??

Aktiviti ekpolarasi gas di bahagian selatan gurun Arab telah menjumpai

tinggalan rangka manusia yang bersaiz luar biasa. Bahagian di gurun Arab

ini digelar Empty Quarter atau dalam bahasa arabnya, "Rab-Ul-Khalee")

Aktivitas ini dilakukan oleh kumpulan Aramco Exploration. Allah telah

sebutkan di dalam Quran bahawa DIA telah mencipta manusia pada ukuran yang sungguh luar biasa dan tidak pernah DIA menciptanya sebelum ini. Manusia tersebut adalah dari golongan Aad yang mana Nabi HUD A.S telah

diturunkan kepada mereka. Mereka ini sungguh besar dan tinggi dan sangat

berkuasa sehingga mampu untuk memeluk sepohon pokok besar dan

mencabutnya hingga ke akar tunjang. Kemudian, kaum yang sangat berkuasa

ini telah berpaling tadah dan membelakangi Allah dan rasulNYA serta

melanggar semua perintah2nya, dan akhirnya, sebagai balasan, mereka ini

telah dihancurkan. Ulama Arab Saudi percaya bahawa rangka2 manusia yang

dijumpai tersebut adalah dari kaum Aad. Pihak tentara Arab Saudi tidak

membenarkan sesiapa memasuki kawasan itu kecuali kumpulan Aramco

Exploration.

Cuba perhatikan dan bandingkan ukuran di antara 2 lelaki yang berdiri di

sebelah rangka tersebut..

credit dar fB

p/s: ili ade 2 test minggu nie n report yang perlu disiap kan
kejap jer final
next ili akan cerita pasal tilapia yang baru dapat
250 ekor . .
wee~

4 buBbLes:

cikCOKLET:) said...

subhanaAllah.. besarnya! *kuasa Allah kan* :)

nur anis said...

orang dulu-dulu memang besar-besar kan..?

Drunbella Khoo said...

no wonder laa dulu ada dinosour.
sebab manusia pun besar-besar jugak.
kan.

MéuzAngelo™ XXIII said...

besar giler.. tapi Nabi Adam dulu pun besar gak.. ade yang sebut tinggi Nabi Adam 60 hasta.. bayangkan..

Followers