jahat manusia, sanggup potong kaki kucing . .

by - Thursday, March 10, 2011

hah..x puas hati lagi ni..sedih siot baca ayat dalam sebijik entry ni…part yang paling sedihnya :

image

KUCING YANG KUDUNG TU LAH HAIWAN YANG PALING AKU SAYANG KAT DUNIA NIH...SIANN,,,KAKI DEPAN DIA DA KENA KERAT OLEH ORANG YANG TAK BERHATI PERUT...AKU KUTIP DIA BAWAK BALIK UMAH...KALAU NAK TAU MACAMANA AKU JUMPA DIA, KORANG KLIK LA KAT SINI...AKU GERENTI KORANG MESTI NANGIS PUNYELAHH.

entry asal : http://kakimotong.blogspot.com/2010/04/alkisah-kucing-jalanan.html

ini video yang dimaksudkan oleh tuan punye blog tu..memang sedih tengok video ni..kalau baca komen di youtube..semua nak nangis bila tengok video kt bawah ni..ili tengok pun, da mengalir sikit-sikit air mata..nasib baik ada dekat library sekarang, x jadi nak nangis..malu kot..hak3..(bukan ego ye)


kucing ni asalnya seekor kucing jalanan..namanya HERO..semasa menjadi kucing jalanan, kaki depan (tangan la, senang citer) telah dikerat oleh seorang peniaga kerana kesalahan kucing tersebut curi seekor ikan..apa punya dajal la manusia tu..sanggup kerat kaki kucing semata-mata kerana seekor ikan dicuri.

mmemang ngeng la sape yang buat nie, manusia mencuri tade plak nak laksanakan hukum hudud, kucing mencuri nak plak buat. watehel kan cam uh, sngal. . cube sekali g potong tgn yg mencuri, kompem manusia sume memarahi antara kaum, tp ko potong kaki kucing, ko tak de plak dimarah aau di benci, oh ALLAH, kuatkan lah semangat kucing nie, betape kuat dea tahan sakit tu time kene potong..

untuk effect lebeh dalam, tngok la video kat blog bawah nie, tak leh nak upload plak.

cerita mengenai HERO : http://kakimotong.blogspot.com/2010/06/al-kisah-hero-kucing-dan-anjing-jalanan.html

dan sekarang HERO telah selamat bersama tuannya yang teramat baik hati kerana menyelamatkan HERO..memang atok tabik la PAPA HERO tu..memang beliau mempunyai rasa belas kasihan yang tinggi dan amat bertanggungjawab..sesapa nak jenguk blog dia..boleh klik di sini : http://kakimotong.blogspot.com/


*p/s : KALAU SAYANG KUCING…share,likes, forwardkan entry ni kepada kawan-kawan..hik3..


You May Also Like

3 buBbLes

  1. cian nyer kucing ni, sape lah manusia yg xde hati perut tu..kejam..

    ReplyDelete
  2. ya Allah. kejamnya~ T^T tak sampai hati nak tengok. kejamnya manusia! tunggulah balasan Allah nanti! menganaiya binatang namanya tu. :'(

    ReplyDelete
  3. niesz: kejam kan?? kejam sangat. . nanges kot tngok

    najmah: kucing tu ta bersalah pon kan?

    ReplyDelete