keluar On The Spot + Gentang haNgus!

by - Sunday, January 09, 2011

salam 9 januari
selamat pagi semua

entri ini nak menceritakan tentang bertapa hebat nyer kegunaan duit sampai dalam tidak sedar kita menggunakan duit hampir dan sudah lebih dari sejuta ringgit..

alkisah nya bermula apabila bermula nya semester baru ini, sebbnya, setiap kali semester baru nie mesti ili bersama rakan rakan akan menerjah mydin untuk membeli belah makanan ( berkhasiat dan tidak) dan yang paling penting adalah mineral water..

arrrggh.h.. ili sangat tidak boleh la nak idop tanpa mineral water... ntah lah kenapa tap memang tekak susah ah juga nak minum air yang dimasak dari air paip.. ntah la ta tau kenapa




gambar diatas di ambil pada hari ahad minggu lepas rasenya
ramai ya amat la manusia kat dalam mydin nie walaupon working day
sangat lame berator wooo . .

kisah 8 januari 2010
hari ini bgon sahaja dari pembaringan, gosok gosok mata lalu tros blogwalking kat rumah rumah bloglarian.kemudiannya tros bilik diterjah oleh diyana, ajak pergi repair calculator dea sbb takot esok ade lab (last last kelas kancel).. alang alang dah keluar ke bandar, singgah la kat watson beli seliper bilik datin dyana sbb kaki mahal mmg susah nak pijak lantai sejuk nie.
pastu datin umrah plak beli garnier dea
and as usual datin ana la paling jimat sekali, dea beli clorex jer

lepas beli belah kat watson, bergerak pergi stesyen bus beli tket balik rumah untuk sambutan tahun baru.. tiket utara dah abes yer pada 27 haribulan..

lepas beli tiket tiket sume, kami makan di restoren datin datin nak makan.. restoren ayunie kot namenyer. me n mr.bulbul makan dah dekat bape puluh hengget la

alkisah tyme pergi nak berjalan masuk restoren itu, ternampak lah kelibat seseprang yang dikenali, lalu ditegur oleh sorang datin nie, obvious nampak nak cover bg yang laen ta nampak kot.. ahahaha... kelaka situasi tue sbb kami berlima sudah nampak.. ayooookkk ta tau... ngee... ta salah plak mata ini mahu memandang..
lepas makan kami pon singgah di giant dan beli belah sedikit.. dalam giant .. ramai juga org dalam tue tapi ku hanya beli airwick untuk bilik jer.. nasib baik ade kaunter express taw..
kemudian keluar dari gian sedang kan datin datin sedang membeli belah.. dah lah hari ini hari tiada plastic beg, boleh plak datin datin beli ehem hem.. hah! kan dah kene usung tanpa plastic beg! kahkahakah!! mmg kelaka sangat

kemudian melalui drithru mcD, kami pon beli la juadah petang. . maklum la, makan 4 jam sekali ka.. nak badan macam hanis zalikha la konon nyer.. ehe.. *sorry* tp mmg nak pon!

kemudian terus kan perjalanan pulang ke UniSZA tercinta dan kemudian singgah di PSI untuk beli alat tulis.. mahu shaker pink tapi tiada laie disitu..

sesampai jer di bilik ade la kakak repair lappy tue datang.. lappy ili kene tukar word.. dr 2010 ke 2007.. janggal plak pakei 2007.. mm takpe la lappy.. as long as kita boleh pakei kamu kan..

pic diatas.. besar kan teddy nie? masa ni di midvalley semasa krismas
..
teddy bear yang pernag ili plok yang paling besar pon kan.. sapa punya ye?/ hah!! azahuda punya, classmate of mine.. warna putih kot.. besar gler weyh.. laen aku ta penah tngok agy.. *credit to u*


huuaaa... ni plak supper ili bersama datin datin.. kamu makan wedges yg dipotong oleh ili dan digoreng oleh ili.. amacam.. hangus tak? hangus nie sebb terlupa kot nak angkat tadi.. sbb yumi panggil g tngok printer dear.. ahaha.. tapi takpe.. sedap jugak weyh dengan bantuan cili sos.. walauppon hangu tetap licin.. jam 11 malam kami makan nasi goreng kampung panas panas.. ngan telur dadar.. perg.. hari nie sangat murah dengan makan kot.. sedapsangat sangat!!

ok, mata dah ngantok.. nanti jadi macam pnda ye.. selamat tidur semua

p/s: to mr.bulbul, kamu demam akhirnyer.. hehe macam suka plak.. tak lah, bukan suka cuma ta ku jarang tngok kamu ta sehat tapi thanks sbb ikot skali.. hppy sangat hari ini! ehe .. manja kamu hanya ku saja yang tahu =P

p/s/s: salah satu axtiviti cuti kuar ngan mereka. sila klik yang ini


You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer