" Saya Ada Bakat Terpendam..hehe "

by - Sunday, December 18, 2011





Terasa rajin pula diri ini nak mengarang sebab nya kejap lagi ada test tapi tak mampu dah untuk membaca.. semoga jap lagi dapat jawab..

Okeyh okeyh. Bakat terpendam saya. . hmmm since geng fiq’ra ta sebut bakit paling terpadam makanya boleh lah list kan banyak baket ter-terpendam I ni.. hihi

Wartawan-Pengacaraan

Ni bakat kat skolah rendah dulu-dulu. . suka sangat tengok Normala Samsuddin kat Nona t.v 3 tu dan masa kat skolah rendah dulu mmg dah dilatih lah jugak untuk jadi pengacara majlis act sbb pengawas yang bertugas semua ta mahu jadi MC masa perhimpunan hari-hari jadi saya jugak lah yang kene jadi hari gila mic lah katakana dolu2 masuk skolah menengah skali 2 ja dapat jadi sbb dah mature n tahu malu kot.. hakhak n masuk matrik dah active balik. . and kat universiti pon masih suka membentang dan dapat jadi mc bnyak kali juga.. . hehe... saya mmg OUTSPOKEN.. Lantang bersuara... dan suka bersuara tapi saya pendiam actually.. -cam mane tu-

Bakat kepimpinan

Emm sejak masuk university ni, lebih mengilapkan lagi bakat kempimpinan dari semester satu sampai semester 6. . saya seorang yang organize dan tak suka buat apa yang saya tak suka dan akan cakap trus terang kalau ta suka.. hikhik Alhamdulillah yang tertinggi menjadi EXCO dalam Majlis perwakilan Pelajar Universiti dan banyak menyertai kem-kem kepimpinan dan berjumpa dengan Pemimpin tertinggi kerajaan.




Bakat memasak

Hakhak.. blueeekkkk sure kawan skolah gelak bace post ni tapi mmg aku ade bakat memasak kot.. hahaha banyak lah jugak masak, baking macam2 kat rumah time cuti

Wedding planner

Disebabkan kat rumah selalu sangat “organize” dan “focus” , ummi telah mengajak untuk memPLAN kan wedding kawan anak dea. . bila dah start sekali makin minat plak dengan aktiviti ummi. Tiap kalai cuti if ade wedding kawan2 ummi punya anak mmg akan tolong buat hantaran, dan planning yang sebenar hanya umi jer lah yang buat sbb masih perlu diasah lagi bakat terpendam ni. . hihi



Menjahit.

Alkisah nya kan cuti hari tu.. tahu tak batu seremban? Ala yang di maen lambung2 tu tahu tak? Yang budak skolah men tu. Hati tu kat rumah ummi dok menjahit nak jual. 5 biji 2 hengget ummi jahit lah guna mesin jahit astu lepas dah isi beras dalam uncung segi tiga tu kene lah jahit nak matikan .. pastu tak sangaka lawa plak aku jahit dan kemas plak tu.. keeeellaaaa ko ili hahaha tak sangaka gila pandai jahit.. ni nak beli mesin jahit satu =)

Tidur aci tak kira bakat? Sbb saya boleh tido dari pagi hari ni sampai pagi esoknya. Hahaha. Saya mmg focus. . kalau buat kerja saya buat 24jam tanpa henti so tidur pon tanpa henti jugak focus kan saya? Hihihihihi

Banyak plak senarai tapi takpe.. puan mary Anni ajar the rulue of 3. Minimum 3, maksimum 5

Toodles =)


You May Also Like

14 buBbLes

  1. semua terbaekkkk.. tahniah awk.. mas kagum dengan semua bakat awk.. tp yang mas paling tertarik "bakat kepimpinan".. sebab tak semua orang boleh jadi peminpin yang BIJAK :)

    teruskan guna sebaik mungkin semua bakat yg awk ada eh ;)

    ReplyDelete
  2. wah...akhirnya jumpa gak gurl yg ade bakat memasak...hehehe...

    ReplyDelete
  3. @fiQ'Ra thanks mas... alhamdulillah... hehehe... ni nak abes blaja ni.. mesti akan rindu nak blaja lagi.. sigh

    ReplyDelete
  4. @Kamil Kahar semua perempuan oleh memasak.. cuma nak atau tak nak cuba jer.. but i do love cooking very very much

    ReplyDelete
  5. amboi2 ! bnyk nyer bakat kamo..jeles sye ..ehe .. keep it up keyh :)

    ReplyDelete
  6. wah.. banyak nye bakat.. :)
    kagum kagum kagum.. :)

    ReplyDelete
  7. @izzie izzam tHanks.. okeyh.. akan cuba lagi gilap bakat terpendam yang ada.. hihihi

    ReplyDelete
  8. @miss_rainbow Terima kasih.. alhamdulillah tapi ada orang ade lagi banyak tau

    ReplyDelete
  9. gudnyee

    http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/saya-ada-bakat-terpendamhehe.html

    ReplyDelete