37:1

by - Wednesday, July 20, 2011

hari ini aku meneruskan perjalanan rabu ke starbuck time square
sambil minum venti choc ice blanded yang dibuat khas oleh amo
n of coz amo yang sponsor..
hari ni naek bus U7 dan menuju ke monorel chowkit... dimana
rata rata di jalan raya adalah kereta kereta yang sedang menuju ke kudu bin abdul
menikmati nasi kandar yang sedap nyum nyum

okeyh okeyh

isu 37: 1 . . [bacaan nyer 37 nisbah 1]

satu hari dalam lab pc.. umrah tengok lah cerita 3 2 1 cinta . . dan naidah pon mula bercerita yang sebenarnya ta betol pon bila berkata mengenai perempuan lagi banyak dari lelaki.. its true kalau nak tengok dalam environment kelas aku... 7 lelaki dan 33 perempuan...

naidah kate, kak dea kate, act lelaki lagi banyak dalam bumi nie.

otak nie pon mentafsir bahawa lelaki masih memonopoly bumi nie...

dan hari ini dapat dilihat dimana dalam stu bas rapi yang penuh, ade 3 orang cam tu jer perempuan.... mane pg perempuan yang laen yer?? oooo barangkali perempuan sedang sibuk mencari nafkah dan lelaki sedang bersiar siar mencari yang ke 2 3 4 kot...

walau lelaki memonopoi dunia, tapi kalau kita kecil kan skop seperti sektor kerajaan.. ramai lagi wanita berbanding lelaki yang bekerja.. mmm kan kan??

kenapa ea??? terfikir dan terus memiki kan nya di starbuck . .


You May Also Like

1 buBbLes

  1. kalau ikut logik keje dgn kerajaan makan gaji dan lambat naik pangkat.

    jadi sudah tentu lelaki dlm malaysia nih nk cepat kaya.

    ReplyDelete