kenapa mandi lama sangat der??

by - Wednesday, March 28, 2012





Mengapa perempuan mandi lama sangat???

Tentu ada sebabnya, kan? Jadi mari kita kaji sedikit sebanyak mengenai mengapakah perempuan gemar mandi lama. Banyak faktor yang menyebabkan perempuan gemar mandi lama sebenarnya. Tapi dni nak bincangkan beberapa daripadanya. Saja suka-suka sebab tiba-tiba saja rasa nak bercerita. Dni kan perempuan! ;p hehehe..



 Muka


Bahagian muka sahaja pun dah berapa lama dibeleknya sebelum mandi. Yang baru pulang kerja, pasti nak bersihkan mekap, pastu scrub muka, pakai pembersih muka pula, barulah boleh mandi. Lom masuk kes berangan tengok cermin bagai tu. Gigi pun kena gosok. Kan?


Rambut


Ni la part yang paling susah sebenarnya. Rambut ni mahkota perempuan kan... Maka bahagian rambut mesti dicucii dengan bersih. Bukan setakat nak bersih saja, mesti nak rambut tu jadi cantik. Haaa... dah la syampu rambut kemain lama. Bilas rambut lagi... nak nak kalau rambut tu panjang mengurai. Fuhhh! Menjawab la mandi tu lama sikit. Hehe.. belum masuk bab pakai conditioner lagi, kan? Dah pakai conditioner, kena bilas bersih-bersih. Kalau pakai syampu 2 in 1 senang la.. syampu ada conditioner terus. Cepatla sikit proses mandinya, kot hehehe..

 Badan

badan ni complecated sket... aha... ade yang sabun jer tapi ade jugak yang nak sabun, scrub lepas tu scrub kaki dengan sabun laen plak..

ade jugak satunak sabun whitening lah, satu lagi collagen, satu lagi antibacteria cam detol tu, satu lagi nak bau strawberry bodyShop. .

aha.. tak ke lame... each treatment kene biar 5 minit...

mmg sejam mandi..
^___^ of course la... tang ni paling lama. Nak sapu sabun/shower gel tu seluruh badan. Pastu menyental-nyental dengan span pulak... ada nak pakai lulur la.. scrub badan la.. mandi garam la.. nak cuci/scrub kaki la.. macam-macam! Kalau guna sabun untuk slimming tu mesti nak kena wat urutan. Hah, menjawabla mandi tahap lama tak hengat. hehee.. tu pasalla mandi kemain lama warga perempuan ni ;p

Hah... ada lagi tak factor penyebab kenapa perempuan ni mandi lama sangat? Dni ada satu lagi sebabnya.. tapi tak tahu la kan korang ada wat benda ni atau tak.. yang satu ni dni memang wajib buat. Tak sah kalau tak buat. Dalam seminggu, wajib! Heh? Korang fikir ape ni? Babab kang kalau fikir yang bukan-bukan.. ape da...

Tak de apa pun.. ni kira menyelam sambil minum air. Eh, bukan... mandi sambil siapkan kerja. Kihkihkih.. kerja ape tu? Cuba teka? Ala.. susahnya nak teka, kan.. sian lak main teka teki tekuk ni.. okay la dni berterus-terang sekarang..


aha . . so mandi akan bertambah lama bila dah beli menatang ni 


hehehe.. bagi sesipa yang tengok Running Man, ade satu episode Gary gosok daki pakai ni . . aha.... tadi pergi Body Shop . . tterjumpe plak mende .c. ia dinamakan sebagai Body Gloves . . bukan jenama body glove tu ek, ia digunakan untuk exfoliate cell cell yang dak mati. . so lets try it....


glove ni kecik jer sbenarnya.. seryes. . fit-fit tgn...



You May Also Like

2 buBbLes

  1. dah tu...si roomate yan mandi sampai tak hengat org lain nk mandi tu pekehal??takan hari2 lulur kot??gagagaga...

    ReplyDelete
  2. miahahaha... pasal rumate dea tu, i no komen lah.. agaknya dea macam padi kot.. waterlovable.. miahahaha... kan best kalau aku pon ade gene tu sket

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer