Berdisiplin [jom disiplin]

by - Thursday, January 19, 2012


okep

hari ni nak share tentang salah satu aim dalam hidup
nak jadi productive muslim
ahaks.. besar impian tu

act kita mampu ubah if kita berdisiplin
dengan mudah jer

bangun hari2 pon jadik semangat

dulu, gambar yang atas tu lah saya punya perangai
tapi kini sedikit sebanyak dah jadik macam yang bawah tu
makin menghargai kehidupan
alhamdulillah masih hidup =)

apa yang penting

disiplin dan istiqamah

Berdisiplin. .

pernah sekali jadi ajk disiplin
sedangkan diri ni mmg tak berdisiplin
[dululah, zaman muda2 dulu]

sejak melangkah ke alam yang lebih dewasa ni
[cheewah]
disiplin tu penting sangat tau
bila diri kita berdisiplin
kita akan lebih menepati mase
[punctuality]
bila kita tepati masa
kita akan rasa masa itu sangat berharga

the key of the major success is PUNCTUALITY

berdisiplin bukan saja mengenai masa
tapi semua perkara
siap kerja ontime
contoh nya kerja sekolah or assignment
semua harus dibuat sebelum due date
bukan semasa on date

semester kali ni alhamdulillah
banyak assignment siap b4 the date
[satu kelemahan bila siap awal, lupa nak hantar]
[seryesly, dahletak lawa-lawa dalam file.pastu lupa]
[dats me]

lagi satu contoh, sekarang sedang terasa
bahang buat thesis kan
disiplin ni penting sangat x33333
sebabnya disiplin ni lah yang buat kita akan jadi
cepat siap
dan more ORGANIZE

seryesly.. berdisiplin itu sngt penting

okep
macam mane nak mule kan disiplin nie

kita back to the basic

macam gambar kat atas tu,
ape ape pon,
kita kene disiplin kat diri tyme solat

maksudnya, masuk jer waktu kena solat
so then kita dah train diri kita, sehari 5 kali untuk on time kan
sehari 5 kali
lame lame berkali-kali kan..

jadi
jom lah kita berdisiplin,
muhasabah diri

agar tahun baru ni lebih ceria =)

wsalam

You May Also Like

1 buBbLes

  1. oke2..berdisplin lebih sikit la lepas nih..sbb dah nk msuk 22 dah..mk jd ayh kene displin kn?? hihi

    ReplyDelete