i heart bLogging

by - Thursday, August 11, 2011



Sesi 1 percubaan dalam hidup.. kenapa saya start blogging dan apa tujuan nya?

Hurm.. dulu blog nie adelah diary electronic. Kenape anggap cam tu? Sbb tulisan ili mmg ta cantik, so kalau tulis diari mmg takkan boleh dibaca balik.. hahah dahsyat kan?? Tapi skang dah tak lah sedahyat dulu, dah comel dah

Lama kelamaan, blog nie jadi salah satu tempat dimana kawan-kawan jenan berkumpul. Nie bagus nya blog, walaupon kitorang ni dah jauh membawa haluan masing masing, sebelum wujudnya facebook, melalui blog nie lah tempat untuk mengetahui cerita kawan-kawan yang lain. Ye la, mane taknya.. kekadang tertaanya Tanya juga, aina ngaa wat ape ea.. ijam sehat ke? Laiqha pakei baju cam ne ea arini, cikgu ruby lilit shawl cam mana hari nie and so on..


Melalui blog jugak, tujuan nie untuk meluahkan apa yang terbuku dihati. Maklum lah, nak tipon kawan jauh so guna blog senang ah nakk cter cerita kat kawan kawan. Contoh nya bila cter problem kat aina ejam, bigshow dulu-dulu kan? Hahah beb, kelaka bila ingat balik!

Niat tulis blog ni pon mmg nak tulis apa yang ada dalam hati lah, tak puas hati pape ke, masalah ker tapi berpada lah . *dulu tyme private len*

Masa berchenta jarak jauh dolu, blog lah tmpt nak ceritakan xtvt.. tapi kejap jer lah kesampain.. maklumlah, mungkin tade lagi kekuatan diri nak buat relationship jarak jauh.. you know, it’s hard to keep the relationship but as long as there is a faith, there is a will with god will, everything is possible kan?


Tujuan blogging lagi adalah nak upload gambar2 bg kawan2 tngok perubahan kita. Emm bukan riak.. contoh nya tyme dulu kat JENAN pakei tudung pon serabut, otak pon mastermind, tapi dah masuk kat UNisZa nyh kematangan pond ah ade.

Cakap pasal kematangan.. melalui penulisan pon kita boleh tahu kawan kawan kita nie dah grow up. Dah matured dah.. tngok .. aleen pond ah takde pakei bawal hitam kan.. hahaha .. alin.. jangan marah ok

kadang kadang tak dinafikan jugak, iLi blogging nie sbb nak stalker pompuan cantik... jangan salah fam plak ok.. iLi akan terjah blog dorang untuk tngok ape dorong pakei, belit shawl macam mane. lagi best kalau blog dea ade tutorial facial wash ke, hijab wears ke, .. manyak blog ili terjah tapi tak ltak list link sbb banyak sangat.. best tngok dorang yanf affordable untuk shopping like heaven. maklum lah, kita duit ptptn n jpa yang dok saport.. mmm tunggu dapat gaji len la...

next is all about love, love my friends, love all they write, even some times cam banyakkkkkkkkkk terkena n terasa kat idong sendri, i love to read those sbb i taw, bukan tulis untuk i kan.. tapi kalau tulis untuk i best gak.. ngeheee...

last but not least .. please do love blogging.. tulis lah apa yang anda rasa anda nak tulis sbb it urs.. kalau orang laen bace pon biar lah.. it urs. its like ur personel diary dat u want to share with others.. do LOVE bLogging okeyh bebeyh =)


Jadik pas ni, tinggal setahun jer lagi dah nak grad, nak kuar dah dari university.. kan best kalau satu kelas, no I mean satu batch, dak animal sc, dak foodtech and dak-dak biotech nie ade blog.. nie kan salah satu medium untuk kita keep in touch. . kan.. selaen facebook sbb tak semua orang ade facebook kan =)

dan Tujuan palingggg utama adalah LIFE IS TOO BEAUTIFUL AND I WANT TO SHARE IT

You May Also Like

2 buBbLes

  1. betol...memalui blogging la kita dpt thu perkembangan semasa teman kita....hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha ili !! aleen baru perasan ade nama aleen hehe :D

    ala saje suke2 je tu, bawal hitam sentiasa di hati :D

    keep in touch k bebeh! xoxo

    ReplyDelete