Ceritera.shopping

by - Thursday, August 18, 2011




Assalamualaikum w. b t

Entry ini dtulis tatkala menonton lee chong wei lawan Lin dan untuk all England. Terpancar kegusaran muka Rashid sidek menunggu debaran.. siapakah yang akan menjuarai all England kali ini. Hihi

Okep okep.. kali ni ta mau lah cerita pasal badminton sbb dulu penah cerita pasal badminton. Ni al-kisah beli belah bukan di minit akhir tapi di awal minit. Arrgghh ramai nyer lah makhluk dan hamba Allah yang menuju ke jalan TAR pada jam 1 tengahari hari sabtu 13 hb august. Alangkah indahnya kalau kat masjid pon ramai ramai macam nie jugak. Smayang terawih ta cukup tempat bagai.. dah lah sampai pukul 1 tengahari.. panas gila cuaca tapi Alhamdulillah sbb jalan jalan jer redup sket cuaca.. so happy lah shopping. Shopping version 2 nie bersama-sama dengan umi, adik and solehah. Terpaksa shopping hari sabtu sbb solehah sekolah. Okeyh.

Cerita 1: adik tertancap dengan baju kat kedai first kat area jalan masjid india tu.. baru Nampak satu dah minat.. lek lu dik.. banyak lagi kedai kedai jual baju melayu kat dalam lorong tu.. kata aku kepada adik.. hihi.. sbenanya dah hapal dah tiap letak lokasi kedai yang jual baju melayu n sume lah.. lebeyh macam map untuk bazaar kat situ dalam kepala lah.. dah tau mane kedai naju kanak-kanak, jeans lelaki, jeans perempuan n juadah berbuka dan biskut raya sbb nyer dah jalan dari chowkit ke masjid jamek 2 round dalam sehari bersama incik BuLbuL hari tu beliau nak shopping awal sbb takut tade saiz.. *tapi Last Last beli kat sogo jugak* hihi

Cerita sogo: kat sogo pon ade baju melayu tau. Baju melayu jenama crocodile lagi.. cantik cutting dea.. saiz S mm slim fit ah.. bak kate adik.. nyesal pulak beli kat masjid india tadi.. tapi unlucky jugak, baju melayu yang crocodile ni tade warna tema nya.. wahahaa.. skang manyak pandai ah penjual penjual, baju melayu saiz S harga RM 129.90 manakala Saiz L n XL harga 99.00 jer patotnya lagi besar lagi mahal..

Cerita 2: lepas dari satu kedai ke satu kedai kitorang pergi and berhenti seketika kat kedai baju kurung budak budak.. nak kene beli baju kurung solehah pulak. . kat gerai yang nie harge dea cam ni.. saiz 1&2- Rm40, saiz 2&3=rm50, saiz 4&5-Rm 60, Saiz 6&7&8 RM70. Makin besar makin mahal logic lah jugak sbb kaen dea makin manyak dgunakan. Tapi baju umi pon baru rm 59 hengget padahal lagi besar dari baju dea.. haish.. baju budak budak mmg mahal laa nie solehah punya cerita.. asyik kusyuk aku umi adik solehah jalan jalan kat tempat ramai orang.. boleh plak dea nanges *aku mmg dkenali dgn ta ske bdak2* terus teremosi dalam hati. Dea nanges sbb dea nak muntah * dea pose* sbb ramai sangat orang n sesak.. so cam pening kepale lah kot.. dengan tanpa segan silu kitorang berempat pon bergerak ke KFC sbelah bata kat Minerva tu n beli set B buddy meal. Take 20 minute untuk rest kan kaki n tunggu solehah makan.. kelaka plak aku rase sbb nyer mane ade orang masuk kfc untuk makan. . dah lah dah pukul 4.. hihihi.. mane ta nyer rase nak pengsan.. kitorang mmg pusing n shopping abes abesan lah.. hujan pon men jalan jer sbb bajet cam salji.. mmg best lah kitorang shopping 4 orang

Cerita sogo: dekat kids department sogo tingkat 4 tu is the most noisy place ever kalah pasar malam.. ramai giler budak budak beb.. n beratur sket punya panjang la..sume bayar dalam Rm 500-800 *ni jer yang aku nak Nampak sepanjang beratur* . . kitorang plak bayar 20 hengget jer.. hahah mudah.. baju kanak-kanak masyaAllah, mahal nyer ya amat lah.. harge suar jeans budak yang cetoit kecik tu jer pond ah harge nyer menjangkau 200 lebeyh beb.. bek beli suar levis untuk ili jer umi kate ku kepada umi.. hihihi =) tapi mmg banyak mak bapa yang shopping untuk anak-anak.. tapi aku ta dapat ingat lah .. aku penah ke shopping tyme kecik kecik cam tu ea

p/s: ade lagi cerita 3 4 dan 5.. nanti kan yer.. lenguh plak tangan nie nak menaip.. hikshiks..

notakakichomel : kalau nak shopping kat jalan TAR atau Sekitar MASJID INDIA, buat pelajar IPTA yang ngah bercuti kat umah tu, janganLah pergi masa hujung minggu (tyme weekend) penat maaa. . . sesak sangat =)

You May Also Like

2 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer