Random Ramadhan :1

by - Thursday, August 04, 2011

Assalamualaikum w.b.t

Skejap je masa berlalu,hari nie dah hari ke empat dah kita berpuasa. Dah hari ke empat jugak bazar ramadhan riuh dan ramai pengunjung. Ramadhan kali ini membuatkn aku untk mencube nasib jual kueh sebgai juadah berbuka puasa. Ala,kueh kueh simple jek mcm puding laici onde-ondedan ada lah pudind dan agar agar len.. Percubaan pertama, saya pertaruh kan puding laici 1 loyang..jual 2sehengget mcm mail dalam upin ipin.. Laku!abes lah satu loyang tue. Bahagia rase. Buat ni pon just suka suka sbb kat umah ni tade stpe mkn. Kat umh just ade ku,adk,tokjah ngan atoku je.. So mkn mmg ta bnyk lah.

Tyme sahur plak bgun pkul empat,masak nasi the goreng ayam or ikan n sementara nak tnggu pkul lima pagi tu bca lah buku cerita.. Misi bulan puasa ni,buku cerita yg dbaca adalah alquran. Teringn melihat tafsir alquran yg pnuh dgn cerita tue.

Kadang kadang ada org bce tafsir hnya bce skali lalu je.aku lah tue. .tp kali ni nk bce stiap cerita dgn pnuh penghayatan dan pemahaman.

Seronok. Al baqarah itu sendri cerita nya sngt menarik. Ta sbr nak bca yg laen...

Ok lah,nant continue lagi. Penat menaip kalau keypad mcm hp.
Fififairuzfuyo : kelaka btol tngok edisi khas ari tue! Haha
Ini kisahku: catriana ross, best dgr cter life dea! Jujur sngt. .dea chilex jer bg tahu dea pkei hair extension,ta solat setahun, walaupon dea ada husben,ada baby dah!mak dea akn tetap tnye dea da solat ke blum. Bgus sbb dea jujur n sincere nk share.
Salam ramadhan

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer