CeRitera raya Part 5: Raya di Tokyo

by - Thursday, September 08, 2011

Assalamualaikum dan Salam syawal dan Annyeong

Eh, hmm Hajimemashte, jepon gitu kan.. hikhik

Nie nak bercerita, hari tu tyme raya 3 sept hari tu, pg Tokyo street.. almaklum lah, ade rezeki lebeyh sket pergi lah beraya kat jepun nun… seronok jugak sbb ramai jer orang Malaysia dating… ngehehehehe

Ok. . ini entrance Tokyo street.. best ooo dalam ni.. ade macam maca.. ni nak cerita lah nie..

Menapakkan kaki kedalam ini u ols akan lihat satu tanglung bulat besar nie hah… Tokyo street.. dalam ni en boleh naek escalator jugak..

oKeyh. . Lepas Masuk Je DaLAm toKyo street nieyh Kan, u oLLs akan namPak kedai buat roti n macam-macam jenis sushi dalam nie.. eMM teringin Nak MAkan tapi DaLAm haTi cam Was-was jer sbb Ramai nGat orang jepun... Tapi jurujuall ADe yAng meLayu...


Kemudian ade satu Kedai makan kan, ramai pulak orang melayu makan.. so macam teruja plak.. next tyme holiday kat jepun nak makan lah sbb baru jer makan b4 datang tokyo street nie

then, juMpa kedai 5hengget!!! Nak datang LAgi beli Belah . . Manyak gler barangan dalam ni.. cotton bud banyak gler 5 hengget jer.. cotton pad... brushes.. macam2 lah... tolong lah datang... murah jer kot!!

-nie Lah name kedai nyer Daiso Japan-
-Japan colorful Dustbin ngan pLastic sampah cun2-
-Bagi pengemar kain felt, manyak gler bermeter2 pon ade sume 5 hengget jugak.. ade yang washable felt jugak-
-Nie alat makeup.. macam cotton ke, pad, sponge, organic brush... pengepit bulu mata.. macam2 lah-
Next we all dekat LOMO cam!!! sumpah addicted sbb bnyak gler classic cam in here!!!!
-ini adalah edisi PAUL SMITH!!!!-
-Holga cam.. all tyme feberet!!!!-

dan kemudian nyer kitorang jalan2 and jumpa kedai hello kitty.. of coz semua pink!
then dekat action city plak ade domokun besar giler n manyak mainan dalam tu.. figurine eh orang panggil?? lebeyh kurang ah cam tu
-Action City-
- Skali pusing, Rm 8 hengget / 2 token-
-Kimono yang cantik ni diperbuat dari batik dan harganya dalam 800hengget ah jugak sepasang-
Last but not least, tanabaka festival
tapi dah tamat pada 31 august hari tu

p/s: emm.. tokyo yang pergi ni bukan lah terletak kat jepun negara matahari terbit tu tapi dekat Pavillion tingkat 6 sahaja =)

Berangan sungguh nak bermain dibawah pokok sakura bagai..padahal ta tau pon cakap jepun mane en =))

okLah..
toodLes

You May Also Like

1 buBbLes

  1. hye dear..nice to meet u..wow,i love tokyo or japanese brand..sy pon selalu gak pg DAISO,sbb kat sna murah..barng2 dya pun unik..hehe..jaln ngan sape tue..(>.0)your sweetheart kew..nice couple..=)

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer