Baby baru!! + Celoteh Hari ini

by - Tuesday, April 19, 2011

Assalamualaikum W.B.T
Semalam dengar berita
dapat Baby baru!!
nie buat hati ta sabar nak balik umah nak g melawat kak nabila
kak nabila nie kenal kat mardi ari tu
tapi dah macam kakak sendri jer rase
hihi.. ni baby baru nyer
nama diberi Mohd Iman b. Mohd Arif
rasenyer lah


gambar kat atas nie and semua nie curik kat dalam fb kak nabila
ni muka baru pas bersalin

ni mesti sedangkan laungkan azan kan...
pandai jer aku teka
mesti syahdu time nie
pengorbanan ibu dan ayah tu besar tau tak

Nie lah baby nyer bersama ayah nyer

semoga jadi anak yang soleh ea baby..
kang dah pandai membace, bukak blog akak k..
hihi =)


ok, then nak berceloteh plak rase nyer, al maklum lah hari nie
bermula lah episod baru sebagai pelajar yang bakal mandapat ijazah sarjana muda
Bioteknologi Pertanian. .
hari ini ili telah berbincang mengenai final year project
almaklum lah, it take years to develop something new.
berharap agar project ini akan dapat memberikan pulangan pada masa hadapan
side income tu kan penting. .

kadang kadang terfikir jugak,
adakah saintis saintis sebelum sebelum nie kuat membace ea?
apa yang dorang buat sebelum buat eksperiment,
teringat jugak nak tahu. .

kadang kadang juga terpk,
hidup ini adakah sekadar menghadap buka
kan tengah study week nie
tak keluar bilik pon
stady jer memanjang
hebat sungguh. .
mmg tabik spring
seryes ili jeles kot tngok org stady cam uh
sbb ili mmg susah nak fokus kalau study2 nie
kalau tngok cter korea ke jepon ke.. mmg layan

and ili punya otak nie dalam nyer ade lampu setop-setop tue
ala macam kat jalan raya tu ade warna merah kuning n hijau..
otak nie plak pandai generate warna merah jer
jadi kalau lampu setop-setop nie merah kena berhenti
so ili nyer otak ni suka benoo berenti2 biler bace..
lalai jer lebeyh . . hakhak

next.. emm nak cakap pasal keikhlasan. .
ape erti ikhlas sbenarnye kawan2. . .
ili pon tatayu
tapi en, penting kalau buat kerja kena ikhlas. .
baru lah dapat keberkatan nya.

walaupon ili kalau buat kerja yang ili ta suka, dalam hati akan sumpah macam2
last last hati ini jugak akan transform jadi ikhlas. .
hati ili nie unik. .
dea autocatalytic sket. .
kalau kat buah dea habaq, the process will never stop until it ripen,
so hati ili pon skang ikhlas and will never stop until it reach limit
maklum lah, sabar pon ade batas. .
kang ilang sabar, ikhlas pon ilang . .

kekadang jugak terasa yang malas nyer membukit cam everest
tapi lepas meluahkan pada yang Maha Berkuasa, rasa burden tu pon hilang
kadang kadang rase ta tertanggung jer nak balas jasa umi ngan abah
tapi kena jugak balas jasa dorang
alaupon dorang cakap cukup lah ili happy kat dunia
tapi nak jugak balas sumthing

kalau boleh, nak jer tunai kan impian abah
dea nak ada umah kat tepi pantai
umah bentuk bulat
tapi ili ta jadi arkitek. .
tak minat beno melukis nie
sbb ta pandai lukis2


justeru itu, ili akan study hard untuk semester yang berbaki ini
okeyh?? ili promise
insyAllah
everything going to be ok

hmmmmm. . . mengantuk. . . tata
zzzzzz

You May Also Like

1 buBbLes

  1. hope segala perancangan ili akan dimakbulkan..
    InsyAllah..
    be strong and good luck 4 ur stdy.. :)

    ReplyDelete