semasa test,selepas test + this week+planlet

by - Wednesday, February 09, 2011



Assalamualaikum wbt.

hari ini, saya sangat seronok sekali
*tatabahasa BM dah salah iNi*
mengapa???


ini kerana
saya dah habis test plant breeding!
tapi test tadi... start pukul 11 pagi dan patutnya tamat jam 1 tengahari tapi pukul 11.45 dah abes dah menulis dan tutp answer sheet lalu iLi pon meletak kan kepala kat atas meja dan tidur

---semasa test---
for the first time iLi tidur dengan Lena tahap cipan
gler nyenyak kot.. mane tak nyer.. ta tdo kot stady, tapi jawab tadi ta puas hati kot plak =(
lagi 15 minit dah nak abes baru ana * org blakang aku* kejot. . itu pon sebab ana kate mr boyfie *duduk sebelah yg selang beberapa kerusi* dah macam mak kucing ilang anak dok suruh kejot aku.

mane tak nyer, kate en boyfie;

LH: tido ta ingat dunia, ternganga mulot uh ta mimpi n tak ape, nyenyak gler.. bgun bgun jer teros kaki n tg
IA: dah nak wat camne, ngantok kot
LH: kalo boleh tadah air liur basi uh, dah cukup sebikar 100ml
IA: ye ke?? ade ke? aisey.. malu siot!!
cube bayang kan, tido tadi uh mmg ta ingat dunia.. tak mimpi apa apa pon babe.. sangat lah syahdu *maybe sbb tdo dalam aircond padahal sgt ta suke*

bgon jer tdo uh sangat la saket kepala
emmm... tapi seb bek la sat jer saket

dah abes dah kisah dalam dewan teater

---selepas test---
berjalan menuju ke tandas.. giler ta tahan ah nak kencing.. hahaha... trun bawah block uh tade pulak air.. ade tapi slow slow.. menuju ke library *semata-mata nak kencing* siap berebot ngan esther* n terpaksa masuk toilet OKU yang dijaga rapi pintu nya oleh naidah.. hakhakhak.. kelaka siot la!!
then g kafe pla, lauk plak abes.. berjalan la keluar kampus n beli nasi n makan ngan LH . . then tepat jam 2 masuk lab tissue culture sebb nak transfer plantlet yang terkene bacteria.. sian kat pokok aku. . huahuahua.. semoga mereka cepat besar yer.. tapi kat bawah satu gmbar nie bukan group aku nyer pokok la... kitorang nyer kecik laie n tadi dah buang sume shoot dea.. hihihi..


atas nie pokok ili

bawah nie bukan yer


punye la terase penat minggu nie.. banyak sangat kerja.. walaupon dah 5 minggu berlalu untuk semester nie tapi masih terasa kelam kabut nyer. ntah lah ape yang tak kena. salah susun masa agak nya, macma ta teratur la pula.. terasa seperti macam *bm fail* manyak nyer kerje! macam macam gak mende tak kene minggu nie.. esp tyme micropropogate.

--hari nak nangeh tp tak---
hari isnin rase na nangeh sebab tngok plantlet contam . . hahaha
hari selase plak rase nak nangeh jer tngok lab tade radas..
kahkahkah... tp walau cam ne pon, ili berjaya buat media
susah sket tapi senang akhirnya. .

--hari selasa hari tu---

hari tu iLi n Lh buat media untuk subculture sebab dah habis.. buat media nie rumit sket sebb kene teliti betol betol.. semua stock solution kene perhatikan, almaklumlah manusia, tak pernah terlepas dari lepas pndang. buat-buat media kate nyer vitamin dah ta boleh pakei, seb bek ta masuk kan lagi, terpaksa bancuh laen, kene tunggu laie.. then dah masuk dalam autoclave, kak kiah kate macro group satu laie ade fungus, group ku plak ade fungus-to-be tapi selamat laie kot
hope sangat2 media ta contam
then iLi and LH pon buat la macro

---teringin---
sangat giler teringin nak minum air kat bawah nie



evian!! last minum mase disember 2009 kot kalo ta salah ke lame lagi tapi yang pasti selalu sangat tngok air mineral nie ngan LH kat hypermarket tp Lh ta bg beli sebab mahal

fyi, iLi mmg ta leyh minum air yang masak dalah heater, ili minum air mineral jer.
bukan nak demand tapi mmg itulah yang diminum nyer
sem 1 sentiasa beli spritzer, berkotak kotak beli
naek sem 2 hingga kini jimat sket minum cactus
semenjak itu jarang dapat minum spritzer apatah laie untuk minum evian =)

tadi LH belikan 3 botol spritzer sbb tekak sangat kerinf dan skit dan pedih
terharu
dan terasa sangat lah sedap!!!!

hari jumaat kena g mydin untuk beli mineral.. dah abes dah

potpetpotpet: hari ini sangat gembira. sepanjang hari ini sangat gembira namun ade gak terselit satu emosi tp konklusi nyer gembira

p/s: u. . thank u . .

p/s/s: group 6 post harvest . . tadii dr senawi makan carrot kan?? hhihihih

p/s/s/s : thanks kepada LH sbb beli makanan best n membuatkan meja hantu kembali bersinar sepanjag dinner!! best sangat tadi sampai tergelak gelak sehingga terkeluar air mata semua.. thanks girlfriends!!!! sangat lah hati ini terhibur sbb lame dah ta gelak.. =)

gulagulahatiku: thanks u so much. . iLysdm

love u ols!

You May Also Like

3 buBbLes

  1. standard la bnda mcm tu jd kat pljar.. haha, kurang2 pun.. skli mesti buat... haha

    ReplyDelete
  2. ini bukan sekali jer cik pija.. everytime tido cume kali ini nyenyak teramat.. hihihi. ili dari sekolah menengah mmg kaki tido dalam kelas.. =)

    ReplyDelete
  3. tak pernah rasanya tidur masa test spanjang bergelr pelajar dulu...

    out: sweet potato couple romantik...tapi yang kelakar adam couple...jo kwon 2am yang banyak buat lwak....pecah perut gelak tngok aksi dia...

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer