ekspedisi kayak and...shawl?

by - Tuesday, December 07, 2010

salam kepada semua...
skema pLak rase.. ok ok.. hari ni ta dapat nak buat entry banyak2..
tangan lenguh berkayak.. sebelom cter pasal kayak.. nie sket gambar tyme kemboja.. ade manyak gmabar tp ta amek laie dari ayeng... nie gambar hp jer ade

nie bola bola api yang beli kat kemboja then pasang kat bilik malam2 b4 nak tido.. nyenyak siot la.. romantik jer rase.. ahaha... pas uh kompem mangon lambat g kelas...
gambar ni hari pertama kat kemboja.. ku bersama kak teh.. hari pertama kitorang nyer kerja amal adalah gotong royong beb..kat skola agama nie.. and aku ditugaskan menghias bilik darjah..
ini gambar luar bilik darjah... nie idea ili aisyah.. aha.. cam tadika dah jadi kelas nie padahal skolah nie en range age dea antara 5 tahun - 23 tahun kot kalo ta silap aku.. kat skolah nie ade blaja bahse melayu n bahse melayu dea, dea blaja bukan gune A B C tapi gune tulisan jawi tau. . huaa.. ta manyak sangat gambar kat dalam hp ili. .

ok, diatas adelah sarapan aku tyme first tyme breakfast kat kemboja.. iaitu air kopi.. air kopi nie... laie sedap dari kat mcd mahupon kat starbuk.. *ye aku mmg peminat kopi* sedap sangat.. kopi nyh rase lemak lemak kot.. rase mcm tepu dan tak kosong.. sedap beb. .


ni plak alat penapis kopi kire nyer letak jer serbuk kopi kat dalam bekas aluminium tue nanty dea ter tapis sendiri so then remove la aluminium uh tinggal la cawan n ready to minum!

okeyh.. abes dah gambar kat kemboja.. promis taon depan i letak entry panjang pasal kemboja lagi ok... tak akan basi sbb tmpat yg i pegi uh mmg akan sentiasa segar dalam otak

proud to me MALAYSIAN!!

di bawah entry pasal kayak plak :
ni gambar bus terengganu... semalam yakni 6 disember, ade ekspedisi berkayak dan bermotosikalsempena maal hijrah kat tganu nie.. syok babe.. bosan dok bilik g kayak . .

tapi sblom g kayak uh.. 5hb doblas, malam uh, me n mr.bulbul g jenjalan makan angin carik makan malam.. memula makan kat mama chop papa grill.. pergh.. steak dea.. ta sedap langsung babe.. dah la black paper sauce dea sejuk cam kuar dari peti ais.. bengkek gler makan.. punye la teringin nak makan tapi ta sedap tapi terpaksa abes kan.. mr.bulbul makan chicken chop with mushroom sauce.. sedap la jugak tapi ta pedas cam black pepper.. tetap ta besh *ahaha..bweeek*

gambar kat bawah nie g makan steak kat saddam hussein kat masjid terapng uh.. air jambu dea sedap sangat... tp bulbul ta suke sbb manis.. haahhaaa.. steak dea sedap la sket compare yg tadi... sbb sauce dea sedap la jugak walupon cam cair sket tp daging dea mcm ta perap btol2 so rase cam kosong jer geget.. huaaa.. tetap makan sampai habes en?? *ye ke?? hahaha*
makan penuh kusyuk!

hah!! pasal shawl.. enon!! aku dah try mentry pakai shawl.. gambar atas cam bulats gler pale aku.. cam serabot jer?? cepat komen enon.. n gambar bawah pon aku try pakei ngan inner dyria ade awning plak...
nie gambar tyme pegi kelas..kot..ntah la.. ta ingat plak...
yang nie tyme wedding fakhri.. *yup..same jer shawl tyme pkei g kemboje tu*

ok sambung balik entry pasal kayak. . kitorang diberi taklimat dolu sebelom berkayak.. of coz dapat tshirt!! i mmg suke kompol tshirt free nyh...

semangat cam beruk jer sume sebelom kayak.. ahahahaha

ni plak selepas kayak.. selepas tamat jer kayak n selepas tukar baju kering.. last pit stop kitorang kat masjid kristal.. cantik en gmbar nie.. langit dea cantik.. nie gambar tanpa edit tau.. gune hp i jer.. cantik n precise sbb ombakpon nampak.... yadaaa yadaa... itu mr bulbul sedang tngkp gmbar sahabat2 nya. .
ni gambar anep.. selepas dapat kayak baru.. sbb kayak dea tengelam babe tyme first half!! mmg depan mata kot titanic 2 berlaku.. yang ta tahan nyer, ku n mr.bulbul dah nampak dah kayak dea nak sink n hanif pon dok cakap makin manyak air dalam kayak dea.. dalam dok cakap cakap.. tros tenggelam babe.. seb bek partner dea n dea n kayak dea berjaya diselmatkan. . mmmg kelaka gler dowh!
diatas gmbar yunchan ngan partner dea.. dak kaunseling gak kot.. ahaha.. ckap pasal kaunseling.. teringat rizal.. memule dea letak towel good morning cam mr.bulbul pakei kat bawah nie.. kat kepale dea.. ala ala serban la konon nyer.. pas uh partner dea bukak jer mulot.. hilang dah serban atas pale... ahaha... cam dari baek tros nak jadi devil.. hakhak
and ini adalah me n mr.bulbul.. hikhik... best uh berkayak bersame.. last kitorang kayak sesame pon tyme sem 2.. n skang sem 5 dah... huaa... dah lame ku memendam perasaan kepadamu *wee* hehehe... upppss... ta mow buat entry jiwang.. next tyme plak. . . ok lah

bahu dah saket sangat nyh... ta mow menulis dah.. nak layan harry potter jap..

p/s: saat ku menulis.. kamu dibasahi hujan... huaa. jgn maen hujan la dear!! ta penting pon nasi . . =| ngeehehehe


Lodz Love,

You May Also Like

7 buBbLes

  1. cantik2..ko pakai shawl je ili..laie kmas dr ko pakai tdg bawal..bulat2 pon xpe..stylee ahh bulat..hee..

    ReplyDelete
  2. bestnye dapat beramal dekat negeri orang=)

    ReplyDelete
  3. kak ili, kna pakai shawal lepas nieh.. lg nice n nmpk lagi matured tau.. haha.. pas dah cekap shawal pakai pashmina plak.. lg mudah.. best betol kayak.. haha

    ReplyDelete
  4. mak enon: beregh beregh.. nanty sempena awal muharam nie aku pakei tudunng bawal okeyh.. hak hak.. ko ah kene jadik sifu aku.. mmg aku pi tuntut ilmu kat ukm nun

    ReplyDelete
  5. zety dearie, sekali sekali kite beremal sambil berhibur kot.. syok isi mase lapang. .

    ReplyDelete
  6. adik as *cheewaah* mm tapi kak ili suke agy pakei bawal..tak pe.. awal muharam nie pakei shawl shaje la saye.. kene bawak kak aina g shopping.. ahaks.. pasal kayak plak.. mmg best.. stakat sekali se sem best la.. buat hobi..

    ReplyDelete
  7. ili comel pakai tudng bawal..cam matrik dulu..xbyk pun pic p cambodia..huhu..anyway..congratz ye..=)

    ReplyDelete