seandainya lidah lagi tergigit, apatah lagi suami isteri

by - Monday, May 14, 2012

Photobucket 

**seandainya lidah lagi tergigit,
apatah lagi suami isteri. . **
bait bait kata dari Allahyarham P.Ramlee mula bermain- main di telinga. . sungguh indah kata-kata lagu ini. . kata seorang kawan,kalau terlajak perahu boleh diundur tapi kalau terlajak kata, mmg tak leh nak gostan (reverse). mm kadang kadang apa yang kita tuturkan tu, kita tak sedar dan tanpa rasa segan silu kita akan mengguris hati si decoder msg. makanya berlalu lah satu malam tanpa kata-kata
*ayat lintang pukang dah ni *
emm. . . sedeyh tahu kalau tetiba kita tahu kita yang spark the incident after several hour of silent..  nasib baik lah Allah maha pengampun lagi maha mengasihani
give and take is always the best practice for me *
Ya Allah, jika shbtbku jatuh CINTA, benihkanlah cintanya pd seseorang yg melabuhkan cinta padaMu, agar bertambah kekuatannya utk mencintaiMu.

Ya Rahim, jika shbtku jatuh HATI, izinkanlah hatinya menyentuh hati org yg berpaut padaMU.. agar shbtku xjatuh pd jurang CINTA yg murah.

Ya Salam, jika shbtku rindu pd seseorang, rindukanlah pd seseorang yg merindui syahid dijalanMu.. ya Allah, jagalah rinduNya pdMu, 
agar dia xLalai dari merindui syurgaMu..
it’s one of those days.
or am i just really busy? xD

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer