fikir panjang

by - Thursday, June 09, 2011

Assalamualaikum w.

ce bayang kan, b.t

mahu mulakan topic mengenai pilihan kerjya. pilihan kerjaya dalam hidup bg ili mmg sangat penting sbb ianya menentukan perjalanan hidup. semulanya dari pemilihan aliran apa yang nak ambil masa spm mempengaruhi sehingga ke akhir hayat. . .

tadi engar radio, ade sorang pakcik ni, dea dah jadi manager bank dah. dah grad sebagai accountant dah, namun dea hanye mampu bekerja untuk beberapa bulan jer tau. ini adalah sbb dea ta minat n takde passion untuk menanggungjawab sebagai akauntan then pada satu hari, dea pon dapat tawaran sebagai customer servis kat bank laen n berminat n sampai kini dea menjadi customer service jer.

ade lagi 1 kes, budak pas spm ni minat bebeno aircraft tapi amek aliran sastera then tyme nak apply penyelenggaraan pesawat ta lepas sbb takde fizik n addmath... smapai skang budak tue dok salahkan diri sendiri sbb ta tau plak subjek spm mempengerahi pilihan pekerjaan yang dea nak.. hmmmm . . .

setelah membebel panjang, nak cakap,

wat keputusan, pk panjang k

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer