Review: The Priest

by - Wednesday, May 18, 2011

Assalamualaikum W.b.t

hari ni nak menceritakan *argh, ayat BM salah* ehem.. nak cerita pasal pa yer.. nak bercerita mengenai cerita the priest..

yes i know i know.. n i do.. maaf lah, tak boleh nak upload gmbar ceita tu sbb tak suke banyak sangat tanda salib nyer

"dah tahu banyak salin nape g tengok kan?"

sejujurnya nak tengok cerita tue sbb just nak tahu n nak perhatikan jer malah cerita tu pasal vampire. bukan saja edward cullen can be vampire tapi dalam cerita ni pon wujudnya vampire

okeh.. cerita ni pasal dorang memegang "who against the church, against the goD" kelaka apabila ku dengar.. sungguh mereka menganggapkan bahawa paderi adelah segal galanya.. mengapa berlaku sebb nya nak terselamat dari vampire

the PRIEST nie ade 5 orang yang sangat handal untuk berlawan dengan vampire. kan untuk menjadi priest kan dorang kena korbankan segalanya.. ta ingat ah sape name priest yg "hebat" nie.. dea ade anak pompuan name Lucy. Lucy ni kene culik ngan human vampire. so Priest ni nak g selamat kan lah anak pompuan dea b4 anak perempuan dea nie bertukar menjadi vampire.

walaupon cerita the priest nie dah lama tapi kat GSC Berjaya Times Square still kat hall 1 which mean penonton tak pernah surut untuk menonton.. kekadang pelik lah jugak sbb dah lama dah tapi tadi hall penuh lagi.. hebat betol penangan cerita ini..

adakah pengaruh budaya barat benar benar invade budaya islam? YA.. kerana ketika fenomena cerita ini lah, tetiba sahaja wujud nak jadikan Kristian agama rasmi hell yeah its not good.. but pada ili lah yang naif dengan politik dan isu semasa ni dapar relate kan dua fenomena yang berlaku..

mane tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan?? *betul ke cikgu sopia?* haha.. kan kan.. cuba bayangkan, cerita nie mmmg padaku mcm dea nak tunjukkan kan yang paderi bukan segalanya tapi kenape still ta nampak the truth.. geram gak tngok citer nie..

sepanjang cerita ni mmg banyak sungguh tanda salib. sepanjang cerita juga beristigfar dalam hati dan memohon supaya hati akan sentiasa cerah. .

overall cerita nie.. hurmmm ntah lah.. tak yah la tngok...

hari khamis nak tengok fast five n Pirate of cariBEAN.. hehehe

You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer