layak kah untuk cemburu?

by - Saturday, November 27, 2010

banyak nyer idea nak tulis blog nie.. huaa... cam ne nak buat nie.. stady
blom laie.. tetibe terase nak bercakap pasal perasaan. . sebenarnya layak ke seorang perempuan tue nak jeles ea?



kadang kadang shaje je seorang lelaki tue nak buat gegurl nie senang jer berase jeles taw
rummate aku yang khusyuk bercerita nie.. dolu rummate aku *dikenali sebagai Sis C* sis C nie en . ex pakwe dea mempunyai nilai keboleh pasaran yang tinggi taw atau kata laen nyer market value la.. ramai pompuan nak kapel ngan dea tapi last last dea nak sis C nie jugak jadi awek dea. . sis C nie ta de la cantik cam erra fazira or camelia or ct . . biase jer.. *sorry kak, shaje je nie* hihihi

back to the poin.. sis C nie cakap.. ex pakwe ddea nie, banyak ah pompuan kejar.. banyak pompuan nak ngorat tapi pilih sis C jugak. . pas uh kan pas sis C nie trime dea, pakwe dea still agy kuar ngan pompuan laen , msg ngan other gurl, ade pompuan tpon sume tapi sis C tade ah kisah sangat sbb nyer nak bagi kebebasan,.. sbb lelaki nie ta suke duduk dalam sangakr..

kata sis C nie laie, kita ta leyh nak jeles sebarangan tapi sumtimes kite kene jugak ade perasaan jeles.. tngok pe dah jadi.. dari pakwe sis C dah jadi eX sis C kan.. tapi sis tade la break up sebb jeles tau . . tapi sbb ex pakwe dea rase cam ex pakwe dea jer yang suke gler2 kat sis cda nie. . sis c mcm susah la nak cakap yang sis c nie jeles kat pakwe dea disaat pakwe dea kuar ngan gurl laen...



the poin is sumtime kita pompuan nie kene gtau yang kita jeles kan dea baru la lelaki tue rase dea sangat dihargai dan ade jugak orang syang dea.. kalo kita ta jeles kat dea, kang dea sedeyh. . kang dea plak rase mcm dea je tergilakan dea

tapi kekadang bile aku nak cakap aku jeles susah jugak.. susah nak gtaw yang aku nie jeles tapi dalam hati jeles kot.. ntah la.. sbb mind aku mmg dah pk yang selagi dea ta halal untuk ku, selagi tue la dea bebas nak buat ape pon.. kalo dea btol sayang kita, dea takkan buat kita rase terancam atau sebagai nyer kan? as long hati kita dah same terpaut, dah sma menyukai each other. . selagi tu hati kita akan kuat untuk menahan segala dugaan dan cabaran yang kita trime. .



jadi. . kepada pasangan pasangan diluar sana, cemburu itu bagus apabila kita pandai menyatakan cemburu kita dan pada hal yang sebetul nya.. sebagai perempuan, harus diingatkan yang kaum adam diluar san ta semua suka untuk dikongkong, mera lebih suka untuk flirting dan sebagai nya. . itulah dugaan yang kita terima sbgai pompuan.. kita bukan membuat pilihan sbb pada aku.. kuasa memilih sume kat tgn lelaki. . hurmm wallahu alam .

nota kaki: tiada satu insan didunia ini perfect. . . jadi kita harus melengkapi satu sama laen di jalan yang diredhai Allah.



sebagai contoh . . ili mmg seorang yang sangat seriously pelupe tapi mr Luqman hakim ingatan dea tajam sekali . . jeles kot *oops..ni cemburu sehat namenyer* mane tak nyer.. sume note dea ingt kot + sume quote ili kasik dea ta lupe kot! jeles!!! hahaha




sudah iLi.. stop blog... molecular ta start laie stady nie!!! huaaa...



You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer