Suku abad Dah Saya!!

by - Tuesday, April 08, 2014

Assalamualaikum semua and Hi !


Yeay !! sedar tak sedar dah suku abad dah kite!! Alhamdulillah dan syukur sangat akhirnya mampu juga bernafas si atas dunia pinjaman nie selama 25 tahun iaitu ¼ daripada 100 tahun…  semoga many many more years will come with happiness and blessed by Allah S.W.T. .

25 tahun, 8 hari yang lepas selamat dilahirkan di sebuah hospital dikawasan luar bandar.. menetap disana dan mengharungi susah senang bersama keluarga ( and still bersama keluarga) . . living with family for 25 years is not really the whole 25 years with them 24/7 . . kejap jer sebenarnya.. 5 tahun boarding school, setahun matrik, 4 tahun berusaha menjadi graduan.. 6 month plantation trainee .. after all the jihad, akhirnya ke KL jugak ditempatkan dan duduk bersama keluarga.. it has been a year staying with family.

Looking forward to live by myself . . my own living space.. yeaay,, I know that people will said that we should spent our time by our parent but my family are really encourage to get out the comfort zone. Since I already 25 house hunting is my priority this year.. looking forward to have cheap house. Cheap house not luxury house ok! Y am I looking for cheap house? Based on my calculation and some financial theory and fact, cheap house act is not really cheap. I must find something that is affordable and reasonable base on my ability now =) kalau muda-muda dengan pendapatan tak seberapa nie dah terus beli dengan cara berhutang mmg akan bankrupt lah.. nanti lah untuk merasa luxury.. long term aim.. but for noe.. I would like to find my own small tiny private area =)


“semoga urusan ili dipermudahkan . .aaminn . .” DOAKAN URUSAN INI DIPERMUDAHKAN YE.. thank you!

Apa nak cerita yer . . tak tahu nak cerita apa sbb bnyak sangat nak cerita.. currently sangat lah sibuk kerana kerana bnyak sangat weeding invitation yang harus dipenuhi.. and ade jugak yang tak dapat dipenuhi tu minta maaf sangat yer =)

By the way.. i have new Hobby! here is the a picture that u can guest!

Ok lah tak nak tulis panjang nanti ( tak tahu bila) akan menulis lagi yer

XOXO
ILI


You May Also Like

2 buBbLes

  1. HB yea... semuga sentiasa dlm lindungan Allah dan dipermudahkan urusan... jgn lupa penuhkan masa muda dengan mencari ilmu akhirat juga....

    ReplyDelete
  2. happy birthday :) and semoga bahadia & diberkati selalu :)

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer