January 2014

by - Wednesday, February 12, 2014



wahahahaha.. sudah terasa agak lama tak mencoretkan sesuatu di blog ini.. maaflah atas kesibukan yang melanda diri ini.. emmm berusaha keras demi mencapai impian jangka pendek, sederhana dan juga jangka panjang.. yaaayaaaa.. apa yang anda pikir tentang impian impian saya.. ahaha..

impian jangka pendek

impian jangka pendek nie lebih kurang macam wishlist wishlist duniawi saja.. kejap2 nak itu, kejap2 nak ini namun segalanya telah dibanteras dengan mengingatkan impian jangka sederhana dan jangka panjang. .

waaahhh... berbelitkan ayat.. tapi takpe biar diri sendiri jer yang paham...

setakat ini alhamdulillah.. salah satu wishlist dah dapat.. weeehuuu... penat ooo berhempas pulas menunggu dan mengumpul monthly income selama 10bulan baru dapat pegang, rasa, beli . . syook dan puas hati...

bak kata orang self appreciation konon-konon nya.. padahal dari kehendak dah bertukar menjadi salah satu keperluan zaman sekarang. .  bersyukur saaangaat.. hikhik..

walaupon sekarang nie tak de lah ianya contribute dalam kehidupan seharian TAAAPIII ia amat diperlukan bila weekend2 . . al maklum lah orang bujang nie mmg jadik tumpuan kalau boss nak suruh buat kerja weekend..

aha... tentang kerja sambilan. . last year kan part time jadi cikgu tuition tapi sekarang dah stop sbb weekend agak sibuk uruskan hal-hal peribadi.. so takde mase nak kerja 7 hari seminggu.. cukuplah untuk kerja 5 hari seminggu.. huhuhu... so minggu minggu hujung gujung nie digunakan sebaik mungkin untuk merancang ape nak buat dalam minggu baru, menonton drama-drama korea termasuk runningman.. mengkhatam kan bahan bacaan dari Big Bad Wolf dan sebagainya.. oh ya.. dan juga mencuba resepi baru . .

yeeee.. masa bersama buLbuL sebenarnya jarang kot jumpe unless ade mende.. sebab ape macam tu? sebab.. malang nya si Bulbul dapat saya sbb saya lagi suke duduk umah tngok kdrama (currently is watching Prime minister and i dan My Love from the star) both are awesome! and tngok running man.. n tngok drop dead diva seasom 1-5.. (season 4 takade.. sape ade or tahu download link please inform)

kemudian.. ape lagi nak cerita yer sepanjang January.. hah! fenomena Ariana Rose.. ya Alah.. smpaikan tepat jam 6 kene berlari balik sbb nak sampai umah jam 6.45ptg mandi siap solat sume tunggu depan tv dah.. ahaha . . (malang nya hari nie meeting 5.30 . . takdapat lah nak tngok)

ok ok.. so ... walaupon dah basi.. nak cter gak azam tahun baru.. ahahaha.. ape azam tahun baru?

nak sentiasa keep my workspace neat and tidy in a messy way... ahahah boleh ke... for the first entry nak cter pasal meja tempat erja ah,,, tak best pon nak cter gak..dulu time kecik kecik berangan lah sangat nak ade opis sendiri.. ade bilik sendiri dan desktop sendir ah...

ahaha.. skang hanya cubicle sendiri pc sendiri.. dan sangat bersyukur.....

hikhik....


yeaay.... calender januari kosong peace watlek watpeace jer sebabnyer kan semua dok enjoy bonus lagi.. bercuti around the world lagi.. so duduk opis kilat kuku jer kot.. hikhikhik..

tak lah.. tak seindah anda bayangkan.. bulan 1 nie lah paling kelam kabut buat kerja.. ahaha.. banyak giler kerja... banyakkkk sannngaattt . . .


disebabkan dari kat matrik kat sekolah kat UniSZA dah dibiasakan dengan softboard so kene jugak ade softboard =) hihihi


to aufa, thanks for the poskad! i havent thank to you yet =)

You May Also Like

0 buBbLes