end 2012

by - Monday, December 31, 2012

SaLam aLaik !

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Syukur yang tak terhingga kepada Allah kerana akhirnya berakhir jua tahun 2012 in dengan penuh jaya nya . . kenapa lah ili cakap dengan jayanya eh?? Ok jap.. nak singkap balik semuanya by month kot tapi banyak yang tak ingat lah . . .
Yang pastinya :

1)    Graduation
Of coz lah best graduation.. selepas 4 tahun belajar, graduasi adalah hari yang sangat penting untuk diraikan. Semua usaha2 yang kita lakukan, 4 tahun dalam education field ni ( actually more than that kot.. umur 6 tahun-23 tahun blajar). Dari darjah satu sampai Universiti tu dah 17 tahun tau menghadap buku, gain knowledge and it’s the best thing ever in my life. So bila dah bergraduasini terasa macam syuuuuuuukuuuuuurr sangat2… Alhamdulillah!

2)    Cadet Trainee at Genting Plantations
Ni pon antara yang paliiiiiiiiiiing bertuah sangat dapat join cadet trainee ni.. walaupon tak terasa diri ini bagus, tapi rezeki yang Allah dah limpah kan kepada diri ni sangatlah berharga… ta tahu macam mana nak cakap berdyukurnya dapat masuk dunia plantations ni. Walaupon kali pertama presentations tak dapat job comfirmation and diextend until January 17th , sekali lagi Allah bagi peluang untuk cuba mendapatkan jawatan kosong disini. Presentation kali kedua ni pada 7th January 2013. . doakan semoga saya Berjaya dapat jawatan bersama dengan 2 orang lagi kawan saya. . Ya Allah.. mmg berharap sangat lah kitorang 3 orang ni diserap masuk dalam company nie =)
 
3)    Farewell Party
Farewell party 3rd batch Biotechnology pertanian. . . walaupon just buat dekat PTM tapi sbenarnya sangat bermakna. Kerana .. kerana lepas 4 tahun kitorang jadik kelasmate.. dan setiap kali sem break, habis sem break kami akan jumpa muka-muka yang sama je . . tapi tahun 4 ni.. jamuan nya… bila habis.. balik umah dah ta jumpe bendaa2 yang same dah… dah taka da dah kelas.. dah takada dah kerusi bermeja… nak tido dalam kelas… n what I miss the most is. . the high speed wiiiiifiiiiiii…. I so miss my room.. block L 3-1-2 . . kot.. the best room, the best block ever!!

4)    Candat sotong
2nd candat sotong memoirs with frens! Aha.. ni nak ketegory kan tak berape nak best but memorable .. tak best sebab sotong tak banyak dah.. memorable sbb best hang out ramai2…. Bercahayakan bulan yang terang dan bercerita pasal masa depan what will happen… ntah ntah ini candat sotong yang terakhir ke.. ape ke kan.. jadik kitorang pon deal nanti 2 tahun lagi kita dating tganu ramai2 untuk candat sotong


5)    Ladies day out!!!!!
Seroonoknya sebb spend masa dengan girlpren!!!! Best amat2.. hhihihi..

Nak cerita panjang tak boleh sbb dah abes waktu kerja dah nie… so how nak cerita panjang… aha.. see you next year!!




You May Also Like

1 buBbLes

  1. good luck ili..moga beroleh kejayaan di sana..good bye 2012~huuu...

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer