meLaLuT Laut

by - Tuesday, October 13, 2009

sumtimes..
ku rase hidup dalam angan-angan sangat seronok
sumtimes juga
ku rase angan2 yg ku bina
tidak akann jadi kenyatan
*seperti mahu jd superstar*

sumtimes ku rase
angan2 sangat membantu untuk ku menjalani hidup
dengan angan2 aku hidup
hidup dengan lebih semangat
*positive..positive*

angan2 membantu ku meningat kan semangat diri
dan dalam masa yang same..
aku hilang diri sendiri

lantas ku tersedar pg ini
*stelah terantuk kat sofa*
terus ku bukak alunan kenny g - the moment
ku tersenyum..

indah kenangan manis..
kenangan sepuluh minit
kenangan satu hari.
sume nye...

tapi kerna kenangan ku saket..
hu rase derita
ku rase ku susah nak bernapas pon ade

hidup,
ia penuh ngan ragu-ragu
ku ta tau..
knape ku dapat bile ku ta mahu.
ku terime plak tue
*jawatan sebagai s/u untuk malam gala ok!!*

ku sibuk

ku lihat aina stadi
*rummate ku*
tapi ku plak pulun dok type surat
lab report ta siap laie nyh
ku cemburu kerna aina ade mase
aku plak tade mase
aku nak final dah laie 2 weeks nyh
aisey man..

ape ku patoy buat nyh?

ku pon duduk sejenak dibawah canopy ini...
ku berpk sambil mendengar bacaan alQuran di masjid

ku hanye insan biase
bukan nyer robot mahupon malaikat
ku hanya mampu meminta dan berdoa pada ALLAH
ku hanya mampu berusaha sehabis baik

sekarang...

ku harus ikhlaskan hati
agar ku ikhlas melakukan semua pekerjaan
agar ku berase tenang
*bukan mahukan balasan*

ku tahu, sekali kite berbuat baek.. ALLAH balas
sepuluh kali kebaikan n vice versa...

ku tahu ku jahat..aku bnyak buat jahat
n ALLAH pon da balas sepuloh kejahatan kat aku

ALLAH kan maha adil
fair n square..

ape laie ili??
ape laie ko nak??

hidup hanye sekali,
once in ur life time..
tak akan ade 2 kali dalam mase yang same..
tak akan berulang mase itu ili
jadi
gunekan setiap mase yang ade
bergembira bukan bersedih

mcdreamy,
ku na buat tatau..
mls na pk..
mls..
ngantuxx je pk

ku tahu suruh annur ayt 26 bermaksud
"lelaki yg baek untuk pompuan yg baek"
vice versa...

aha... ku tau ku siapa
kamu siapa..

hanya DIA tau
kemilikkan siapah kah kita

"telah tercatat sungkap nama lelaki
di lauh mahfuz cinta mu
cuma peribadinya dtentukan
oleh sejauh mana tinggi nya peribadimu"

p/s: hua... ape aku melalut nyh... aku pon ta tau
aku glerkan kenny g skang nyh..


You May Also Like

4 buBbLes

  1. wah ili!
    sukenye post ili yang neh.
    isk3.
    aku tanak kawen tau ili.
    =(

    ReplyDelete
  2. muahahaha....
    aku nak sangat kawen

    ReplyDelete
  3. owh ilia, i pernah rasa ape yg u rasa, macam 24 jam tak cukup utk buat kerja atau study, tapi cukup pulak utk I layan games dan kuiz2 sengal fb, haha, well dear, semua orang berhadapan perkara tu..

    bersabar dan kuatkan semangat.

    "Don't cry to give up, cry to keep going.."
    quoted from Eric Thomas speech. :)

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer