terlanjur chenta

by - Thursday, November 12, 2009

ku rasekan ape yer

ku mahu mempertikaikan tentang "kumbang bukan seekor dalam hidup ku"
bg ku, kumbang dalam hidup ku seekor mase aku skola2 dolu *sape laie yg hidup dilaut*
aha~

since aku masuk matrik, aku ta suke ngan kumbang.. mahu jer jadi seperti *seperti ok* suke pompuan... ku benci kumbang tymr matrik tu

masuk u.. aku masih menutup pintu hati tp ikot gerak hati
sampai la skang ku hidup ngan gerak hati
n aku manage life yang sangt complicated!!!

dalam sebulan, ku wajib nangeh
biler dalam sebulan ku nangeh maksudnyer next mont aku akan happy sebulan..
aku akan happy sebulan jer la

dalam lame2 aku dapat rase ade kumbang mule melekat dihati
setiap malam ku menapiskan perasaan itu
tahu tak betape susah nyer rase itu..

thanks to k.syida, aina, aina adnan, aisyah n bigshow
kerna activate antivirus ku untuk buang virus kumbang dari otak

tapi hari ini dan semalam
cam gado plak..
hanye kerna air..
mungkin ku sedang dalam hormon yang ta stabil..

dea pon malas mau layan...
same2 ado n masam muke

tp tdi.. "call".. less then 20 minute.. call n diam.. n dea letak balik
msg...
dea kate ku sombong, ku kate dea sombong..
"imnot in the mood" ku balas me too..daa

end of conversation
jaja,
ku sangat mahukan kumbang itu
ku menafikan perasaan ku sekerasnya
dea bukan aku yg punye
kerna kumbang itu tinggi darjat dan iman nyer
deserve untuk bunga yh cantik

ku hanye la aku..
truely be myself..

dea tdak pernah nampak ku
kerna ku tak pernah ade dhatinya...

ku bencikan cinta,
ku benci virus kumbang
ku tdak suke...

tp

ku sudah terlanjur cinta
kerna sekali cinta.. aku tetap cinta... hmm...

ili..ili... sengal kan...

truely heart of ili aisyah

You May Also Like

5 buBbLes

  1. kak ili....
    penah dgar tak lagu doa seorang kekasih??
    lagu tu pasal sorang nih,dy suka dkt sum1..
    tp dy tak tahu sama ada dy layak ke x,dy redi ke x..
    so dy doa dkt Tuhan...
    kalau mmg Tuhan jadikan org tu trcipta utk dy,maka dekatkn la hati dorang 2...
    dan kalo perasaan tu juz mainan syaitan, dy mtk Tuhan hlgkn la perasaan tu..
    sbb kasih,syg,cnta yg hakiki hanya milik Tuhan..
    kasih,cinta,syg sesama manusia xkekal,tp ttp Tuhan bg kita rasa nikmat tuh..=)

    *kak ili melalut sgt kat blog sy,kn sy dh melalut blk dh ni..hee~

    ReplyDelete
  2. meh...aku nak jd antimegavirus ko..
    aku bkn nak halang ko bermimpi...tp..
    ko kene berdiri di bumi yg nyata,aku walau aku dah bagitau citer aku kt ko.aku still cuba nak berdiri kt bumi yg nyata..aku tau ko tgh mabuk...tp pls...pls sober yourself quickly...kalo tkt dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai...seyes...baik ko wat pilihan skang,,,

    ReplyDelete
  3. bigshow... aku bukan insan yang suke memilih.. caane nie

    ReplyDelete
  4. ili syg..

    jgn jadi mcm akk..br tau msg2 syg tp sudah tlambat..akak sedih sgt2..now (br smlm), dia da jadi milik org lain..tapi, br je jap td, dia rasa kosong..dan br je jap td dia confess, yg sbnrnya dia sgt syg2kan akk..

    bygkan, smlm akad nikah dia..akk xtau pun yg dia nikah..smlm sblm mjlis dia tu, ktrg happy lagi..gurau senda..xde sekelumit pun dia nak gtau yg dia nak kawen esok..

    tapi Allah maha Besar..Allah tunjukkan akk yg dia akan kawen keesokkannya..hancur..luluh..xtau nk ckp cmne..nape dia xbtau yg dia nk kawen kat akk..akk nk jawapan tu..

    dan br je jap td, dia btau akk smthing yg mybbkan akk sedih sgt2 (since dia n isteri dia msh lg xhidup sbumbung sbb mjlis xslsai lg)..br skrg dia confess yg dia syg dan cintakan akk..tp dia tpaksa kawen dgn wife dia tu..

    Ya Allah...ujian ini tlalu berat utk diterima..msg2 dgn ego utk mgaku yg diri sgt syg antara satu sm lain..akhirnya, smua terlepas..akhirnya tpaksa korbankan smua perasaan..

    now, akk xtau nk ckp camne lagi..akk sdh sgt2 ili..akk rs cam akk hlg smthg yg amat special..dulu, dia sgala2nya tmpt akk mgadu..tp skrg ni, akak nk mgadu kat sape lg ( i mean, manusia la..of course, Allah is number one)..

    im totally lost..akk harap, dia bahagia dgn family baru dia..hurm...
    sedih~

    ReplyDelete
  5. akak lolipop...
    sedeyh nyer akak..

    ili ta nak aa jadik cam tue

    tapi ili takot nak confess

    nanti persahabatan yang dibina jadi permusuhan...

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer