3/365 - 2022 - BERSYUKUR

by - Thursday, January 06, 2022

Selamat tahun baru 2022


Tahun ini nak make use of this place untuk record everything sincerely what happen in day.

page 6/365

Hari ni, staff movement memo when in the mailbox and i was suprised that 3 of my colleague promoted , and 2 from my department (this is not suprised) 

rasa iri hati tu mmg la ada, tipu la kalau cakap tak ada rasa cemburu, cemburu kot. dah berusaha tapi mungkin belum cukup lagi n i still can say sikit lagi sikit lagi

tapi apakah daya manusia , syaitan ni pon jahut la menghasut mcam2 assumption,
penat nak lawan hasutan syaitan sampai kadang2 rasa nak meletup kepala.

sbb selagi tak sebut keluar kan kat mulut ni, selagi tu benda tu makan diri, tapi kang kalau cakap keluar kat mulut ni , buat orang lain sakit hati, so at the end belajar la pendam dalam diri

ok next, done curhat kat blog. hahaha finallly.

dah la, bukan rezeki sekarang. sekarang rezeki dia dia dia dan dia, biar la diorang. tumpang gembira dalam hati cemburu . aaaa go away perasaan ni

n i did say im sad to my superior, it was suprise that how she advice me, make me cried n realise rezeki Allah tu luas, 

Allah bagi sini sikit lebih, sana kurang sikit 

and Allah akan bagi to the right person at the right time

ili jangan pernah sekali tak bersyukur dan redha

bersyukur ada suami yang baik

anak yang baik

famili yang baik

tu semua rezeki

n i was like

haah la bethol bethol

mungkin itu semua perkara aku tak pernah nak appreciate n realise

sambil meeting boleh berjujuran jap air mata

yer btul, gratitude. penting

so from today onwards

i will appreciate every single thing i have.

jangan bother hal orang lain, STOP COMPARING

bye old ili

have a good sleep

wake up with new ili

xoxo
I

p.s : 3 L dah tido . . i nk netflix

a year after kahwin, 2019 kenapa masih kurus not like now
hmmmm


You May Also Like

0 buBbLes