Monday, November 06, 2017

Teh Terbaik untuk Kulit GlowingBanyak perkara yang kita lakukan untuk mendapatkan kulit yang Sihat dan Cantik. Betul Tak? Sebab Saya juga begitu!

Ili nak share 1 perkara best tentang Kebaikan Tea!

Mengapa Teh atau tea Baik untuk Kulit Anda?

Teh herba mengandungi polifenol. Polifenol adalah molekul berasaskan antioksidan. Molekul kecil ajaib ini boleh melakukan banyak untuk kesihatan kulit keseluruhan anda. Sebagai contoh, jika anda terdedah kepada kemerahan kulit atau jerawat, mereka membantu mengurangkan keradangan. 

Sebagai seorang yang sedang melawan jerawat yang disebab kan hormone, mengapa tidak saya amalkan Tea / Teh : 

Teh Terbaik untuk Kulit Glowing

1. Teh Hijau - Saya minum kira-kira satu liter teh hijau setiap hari. Benar! Teh ini mengandungi polifenol yang sangat kuat, jadi ia adalah salah satu yang paling berkesan dalam menangani sel-sel kulit yang rosak, membantu anda memulihkan cahaya yang sihat ke kulit anda. Teh hijau juga mengandungi paras quercetin yang tinggi, yang mengawal keradangan dan kemerahan. Maksudnya, secara teknik ianya bukan teh herba (ia berasal dari daun pada belukar teh, bukannya dari herba, dan oleh itu juga mengandungi kafein), sifat antioksidan yang kuat menjadikannya bernilai.

2. Teh Putih – Jika teh hijau mengandungi polifenol yang paling kuat, teh putih mengandungi kuantiti tertinggi antioksidan ini.  Jadi, jika anda mempunyai pilihan untuk mendapatkan the herba, anda boleh memilih untuk mencubanya.

3. Jasmine Tea ( Teh Melati)  - Saya melihat seorang wanita di restoran dim sum mencelupkan sesuatu yang dia makan ke dalam cawan teh melati. Apabila saya bertanya kepada rakan tentang perkara ini, dia berkata ia adalah kerana teh melati telah memperjelaskan sifat dan mengurangkan minyak. Dengan meminumnya, teh melati menyumbang kepada kawalan pengeluaran minyak tubuh anda, oleh itu membantu dengan jerawat dan kulit berminyak.4. Chamomile Tea - Dengan ciri anti-radang yang kuat, teh chamomile disyorkan untuk orang-orang dengan ekzema ringan atau keadaan kulit yang lain. Beg teh chamomile adalah pertaruhan terbaik anda untuk mata yang lelah, terlalu lama juga! Sekali lagi, anda akan mendapat tekanan dan tekanan yang tinggi, dan anda akan dapat mengatasi masalah ini. Teh chamomile men bukan kegemaran saya, saya masih suka cara membantu saya berehat di waktu petang. Kita semua kelihatan lebih baik apabila kita berehat dengan baik!


5. Rooibos Tea - Jika tidak dikenali sebagai teh merah, ia mengandungi sifat yang sama dengan yang lain, serta dos flavonoid yang sihat, dan telah digunakan selama beratus-ratus tahun di Afrika Selatan untuk pelbagai isu kesihatan kulit, termasuk jerawat, ruam dan selaran matahari. Flavonoid membantu menjaga suar peradangan di bawah kawalan.

6. Burdock Root - Jika anda mengalami jerawat, ini teh untuk anda. Ia adalah ciri-ciri anti-kulat yang membantu mengalahkan bakteria yang menyebabkan jerawat. Kurang bakteria, kurang jerawat.

7. Teh Peppermint - mentol membantu mengawal minyak dalam kulit anda, menggalakkan sel kulit dan pengeluaran minyak lebih lanjut.

Walaupun tiada dalam senarai, saya juga mengesyorkan tehkunyit detoks mudah ini. Kunyit dimuatkan dengan sifat-sifat sihat yang boleh melawan keradangan di dalam badan, dan ia adalah sesuatu yang menambah diet saya setiap hari.


Teh herba boleh dengan mudah dimasukkan ke dalam rejimen kulit harian anda, beberapa kali sehari, untuk faedah maksimum. 


2 comments: