VIVIX 101 | Apa itu VIVIX Shaklee?

by - Tuesday, January 03, 2017HAI!!

jumpa post ni sbab nak tau kan apa itu VIVIX?

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Ianya mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

4 RAMUAN UTAMA VIVIX.

1. Muscadine Grape.
little-twin-8 mengandungi lebih dari 1 kromosom, di mana ahli sains percaya dapat mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

little-twin-8 mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrien yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.


2. Purple Carrot. sumber terbaik vitamin A

 little-twin-8mengandungi phytokimia termasuk carotenoidsphenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.

 little-twin-8anti oksidan yang mustajab kerana mengandungi anthocyanins.


 little-twin-8semua jenis carrot mengandungi asid klorogenik yang bertanggungjawab mengurangkan diabetes.

berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronori jantung.


3. Elderberry (Sambucus Nigra). little-twin-8mengandungi flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan bakteria.


little-twin-8kaya dengan sebatian anthocyanin yang memberi kesan anti-radang, kurangkan sakit otot dan demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.


little-twin-8kaya dengan vitamin A, B, C dan nutrien lain seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.

little-twin-8dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL yang menyebabkan penyakit kardiovaskular.

kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan sakit jantung serta dapat mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


4. Polygonum Cuspidatum. juga dikenali sebagai Knotweed Jepun.

little-twin-8sumber komersial resveratrol yang mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan.


little-twin-8kajian menunjukkan, resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

little-twin-8little-twin-8little-twin-8little-twin-8 Bulan ni ade PROMOO tau untuk VIVIXlittle-twin-8little-twin-8little-twin-8

Jom Tanya saya

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
011-37454988

Next Entry nak share apa yang dapat dibantu oleh VIVIX nie!


You May Also Like

0 buBbLes