Short trip Ho Chi Minh

by - Tuesday, September 09, 2014

Assalamualaikum !

hai reader , hope u all a living well under His bless and given a lot of baraqah! Alhamsulillah.

yeay.. ada juga masa untuk update trip to Ho Chi Minh (HCM) untuk 3 hari dan dua malam and not so night because we did shopping and walking all day long =) 

praktically, tujuan kami ke HCM untuk beli kain and a lot of kain for my wedding preparation.. opss... for the wedding preparation ( "semoga semua nya berjalan lancar ili!" please pray for us reader.. i do need ur dua everyday)

ok... i will not write in very detail ok. . aha..

Tiket flight

MAS or Air Asia? untuk saya MAS is too expensive time nak beli tiket and Air ASia pula terlalu sempit dan bila add on luggage food semua and space between seat pon sempit.. so tak choose air asia.. we choose Vietnam Airlines! and currently i adore their airlines =)

parking kereta di Terminal Bus bandar tasik Selatan. murah saja. RM3 per entry with CCTV in the parking area =)

and then we ols naik KLIA transit to KLIA. The cost is only 32 or rm23. . i cant remember ery well actually. .  rasanya RM 28. takpe kira jer rm30 seorang untuk bajet yer.



Kemudian bila dah sampai KLIA kitorang terlalu dekat McD KLIa.. and this bring our memory during Adlyn and Wana balik sabah. yes.. i do miss them a lot dear~~

OK ! disebabkan tujuan shopping hanya untuk beli kain semata mata, makanya tempat kitorang pilih untuk tinggal tu hanya 50 meter dari bent thant market! yes.. just a walk away from our place.. and its pretty amazing sebab bolah kelauar beli n balik jap whatapp pesanan and pergi balik beli and balik jap suruh adik beradik choose color and pergi balik. hah macam tu sbb dekat gila sbb kitorang mmg tak beli line just for whatapp. sbbnya dekat hotel mmg laju gila wifinya =)


 bawah ni antara 1% kain dari the whole market fabrik area. and memang best! sangat cuci mata..


kat bawah plak sample kain untuk family .. both family to choose the color. and extremely murah if beli banyak


 family saya choose among colr.. ahaa...  ntah kenapa mereka nak warna yang dibawah ni: 


ok Lace dea sangat cantik dan mahal gak.. lawaa!!








ok makan yang terkenal dekat HCM ni pho me.. boleh google kenapa dea terkenal.. tapi sedap lah=) .. hah!@ makanan halal setakat tahun 2014 ni senang je nak carik

ni mase ni kitorang shopping and suddenly hujan. . kat sini mmg bnyak moto la


rate hotel murah and dun worry.. and makanan halal around this area pon dah bnyak.. cuma harganya mahal.. better bawak maggi ke.. kalau nak shopping to max la.



ni pula tiket dari hotel ke airport.. jangan tertipu ya.. sepatutnya 10USD sahaja.  

mereka memandu kereta mmg merbahaya.. takut betul and driver duduk sebelah kiri


ok dah nak balik. .  and Vietnam Airlines menjadi pilihan destinasi kali ini =)





makanan dalam kapal ni kita boleh choose vegetarian dan jaminan halal diberikan dari pihak kaunter. no worries yer. 


sedap kan tngok buah ni and the way dorang serve makanan pon bagus. ni semua all include dalam harga flight. . tak payah nak tambah2 macam air asia


sbb lapar kan.. ahaha.. makan then pening kepala. 


kebetulan masa balik tu cuaca sangat lah panas dan cantik.. cantik la environment masa pulang tu =)

nanti kalau nak tahu ape2 lagi pasal HCM ni kita cter detail plak pasal currency semua ok. . . 

till we meet again 























You May Also Like

0 buBbLes

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer