Dari Bandaraya ke Masjid India to Time square

by - Friday, April 13, 2012




cuti seminggu sangat sekejap rasa nya. satu hari dihabiskan berjalan dan menenangkan fikiran rasa macam baru satu jam berjalan padahal kaki dah sakit sangat dah pon.


aha.. nak bagi adiah bday kat rummate... kompem aina ta baca blog ni. .  ahaha

afta beli dan blah dari Pasar seni, straight away amek Putra and Transit at masjid jamek and amek Star Lrt to Bandaraya... 


On the way dari Stesyen Bandaraya atau lebih faymes dikenali sebagai stesyen Sogo nak ke stesyen masjid jamek, korang akan melalui banyak sangat jenis kedai textile

kedai tudung yang murah giler2. . 

ok, ni kat bawah antara kedai tudung yang ada kat sana, 

kalau nak tahu, harga time takde perayaan macam semalam, sangat lah murah dan boleh di negotiate

ade plak terjumpa tudung bawal printed yang beli online, ade kat sini.. lagi murah! saploh hengget jer..

beli online 3 helai 30 henggget

tapi mmg terpakse beli online kot sbb ade delivery kan =)


next location lepas dah jalan dari Sogo - Globe - Gulatis tu sume, lalu lah lorong yang lagi manyak giler tudung

tapi tujuan aku jalan2 tu nak buat market surevey jer.. tngok harga. .
aha. . aku mmg suke tengok harga dulu dan sekarang...

mmm.. lepas berjalan dan berjalan, jumpa lah bazar Masjid India nie

dalam ni bnyak gak tourist 

dalam ni juga ada jual macam2 dari baju hinggalah stokin.


gambara atas ni muaz textile. murah sungguh tudung dalam ni, walaupon sedikit koleksi out dated, tapi harge dea sangat sangat lah murah. murah giler. . kat muaz textile ni ade jual inner cotton. sedap kaen nya. harga nya bawah rm10 tau.. kaen dea sedap. 100% cotton

okeyh

dah puas googling area masjid india ni kaki dan jasad ni dah sampai lah dekat stesyen masjid jamek balik. . .

masjid jamek dibawah ni simbolik kat tmpt ni, kalau datang hari jumaat, tngok or solat jumaat... 
ramai giler
sampai kat luar tau orang solat... kagum sangat sampai ke jalan raya orang solat...


tadaa~~ ni lah masjidnya.. seni bina yang unik and the color is so nature


dari pandangan ke arah kubah nya, dah nampak dah masjid ini di mamah usia


 emm.. kenapa saya suka keluar time orang bekerja...

hah! gambar kat bawah ni adalah sebab nya...

walaupon pagi tadi masa nak gerak dari umah tu ramai orang.. maybe sbb orang nak g keje kot, lepas sejam keadaan dah kosong dah . . dalam LRT pon tak yah nak berebut. kosong jer platform. 

jalan raya pon kosong jer





lepas dah shopping sume, masa untuk pulang, terpakse transit dekat time square sbb nya kena balik ngan Mohd Amarul Haq. incik adik ni kerje kat starbuck so kenee tunggu dea sbb jam 3 dea abes keje..


 jam menunjuk kan 1517 pon amo tengah closing lagi . . aha... jadik saya pon setia menunggu dekat starbuck. nasib baek ade aircond.. tak lah panas skngt. tapi kt kl mmg tak panas.

mendung je cuaca sepanjang ku keluar. seryes. cuaca tak panas langsung. tak macam kat terengganu.. much much hotter than KL . .

sepanjang perjalanan ku seorang diri, merantau berjalan2 . . sentiasa ditemani oleh incik jantung hati.. thanks, walaupon kita jauh, kita tetap dekat dihati..

aha... tengok hp kite tu.. dah tak nampak nombor dah tapi hp tu jugak the best sbb mudah
jatuh pon tak rosak taw..

h torchlight ni pon boleh teet ok...
jgn ingt sematphone jer boleh tweet ok

kihkih





aha.. one  more thing, breakfast dekat starbuck. rm 5 ringgit only. aha.. with any drink purchase ok??

amo pon dah habis keje... so kami pon pulang ke rumah

emm sepanjang perjalanan satu hari ni, semua guna kan my rapid pass

my rapid pass ni mudah.. kita top up jer kad ni mcm touch n goo..

sekarang makin maju dah kl nak compare dengan 5 tahun lepas.. 

makin lame, makin dah tak nampak duit.. semua kad.. debit card kredit card touch n go..

mm.. makin susah lah nak melihat dwet nanti. pastu biiler audit senang nak kelengtong kan..

ye ke?





aha... cara advertisement kat kl on dah more to digitalize dah skang ni

banyak guna ala-ala macam tv tu... cantik.. tapi tak eco friendly plak rase.. manyk guna elektrik.. hampir setiap stesyen pon ade lah tv cam ni.. minimum ade 4 ah macam gambar kat bawah ni



You May Also Like

1 buBbLes

  1. shopping kat tempat-tempat nih memang best..:)

    ReplyDelete

SiLa Lah KOmen dan Beri ucapan ke.. kata2 semangat ke.. atau sebarang pertanyaan akan dijawab =) didahulukan dengan ribuan terima kasih yer