baek sangat ker? opinion plz..

by - Friday, September 11, 2009

kekonfiusan melanda

situasi satu :

kelas sampai pukul 5 petang which mean kitorg as usual kena solat kat surau.
masuk nye waktu zohor, kaminpon pg la solat kat surau
disitu dan saat itu kita boleh nampak pompuan yang berjalan pg surau
dengan mcm2 gaya..
ok, nak dijadikan cter ner...
kita boleh nampak pompuan pg surau bawak beg
n yang ta bawak beg
bawak bag which mean dorg bawak telekung,
tak bawak beg, lenggang cam aku tak bawak aa telekung
salah kah kalo aku ta bawak telekung..
kat surau tu kan bnyak telekung..
so kirenye aku nie pompuan tak baek aa asyik pakei telekung surau or telekung org laen??
emmm gurl yg bawak beg bukan saje bawak telekung semata2 ade alat2 solek yang laeb
dimane mereka amek mase yg lame untuk selesai kan "hal" mereaka yg menambah sempitkan lagi surau itu.. aku sapu jer johnson baby kat muke blah aa....

situasi dua...

ok.. aku kelas mmg sangat jarang pakei baju kurung, aku selese berslack or jeans or khaki or track suit wif tshirt
hanye hari rabu aku akan pakei baju kurung sbb entrepreneurship nyer subjek n malam tue ade kelas talaqqi alquran.
the story is, walapon aku pakei suar, aku tak penah plak nak pakei ngan shorts sleeve. even aku pakei tshirt aku still pakei inner.. salah ker? tak kan?
biler aku pakei tshirt, tade aa org nak panfang aku nie alim kan?
compare ngan gurl yg pakei baju kurung, perfect ngan handsock wif sock tapi tudung bawal no 1 still nampak kan tengkuk..
n the most obviously kesalahan adalah dat gurl bley je duduk ngan lelaki kan??
literally kalo dah paki comey cam tue, kene la jage kan pandangan?
laen la kalo pkei cam aku, kalo aku dok sblah laki org ta mengata,
tapi bile die dok sebelah lelaki, hilang respect aku kat die..
ntah la...
mmxxx

conclusinyer:

aper2 pon dont judge a book by its cover..

mahu pendapat?

nampak jahat ea kalo tak bawak telekung g kelas?
nampak mcm whore ea kalo pkei shirt?
jahat sangat ea kalo aku happy go lucku n manyak cakap?



You May Also Like

4 buBbLes

  1. nampak jahat ea kalo tak bawak telekung g kelas?
    - xde laa jahat... standard laa manusia nie... derg nie kuat jeles... melayu nie mmg perasaan hasad dengki xkan ilang... pe pon yg ko wat,mesti derg nk mengata sbb dengki... ko jgn risao... wat bodo sudeh...


    nampak mcm whore ea kalo pkei shirt?
    -xde laa nmpk mcm whore... ko nie ngarot laa... ko pk camnie jek,xsemestinye pake tudung tuh baek n x semestinye xpake tudung tuh jahat.... so,chillax!!

    ReplyDelete
  2. hoa..
    go ili go..
    ak pon x bwk tlekung jgak.. haha..
    tlekung surau bkn utk pameran wht..
    pekak kn tlinga aje..
    better dr yg pegi surau, b'golek xengat dunia..

    ReplyDelete
  3. btoL nad..
    aku pon fed up ngan org dok tdoq

    ReplyDelete
  4. mngambil space btol..
    smyg jenazah karang..

    ReplyDelete